Ezernél is több csapat tölti majd a kolbászt a Csabai Kolbászfesztiválon!


Prohászka Béla a zsűrielnök, gyermekek is pontoznak a saját korosztályuk versenyén.

Érdemes mihamarabb jelentkezni a 2023. október 19–22. közötti Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró- és töltőversenyeire, mert folyamatosan, egyre gyorsabban telnek be a helyek a CsabaParkban. A legnagyobb érdeklődés az elmúlt évekhez hasonlóan a szombati, nemzetközi kolbászgyúróversenyt kíséri, de korlátozott számban még rendelkezésre állnak asztalok.

Hégelyné Győrfi Ilona, a fesztivál programigazgatója elmondta, a nyitónapon, csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek. Száz csapat számára ingyenessé tették a szervezők az indulást, és még van néhány kiadó asztal, természetesen ezen felül is fogadnak nevezéseket. Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt ugyan már lefoglalták, de nevezési díj ellenében ide is lehet még jelentkezni. Vasárnap a mangalica kerül terítékre, a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg. A négy versenyen minden bizonnyal több, mint ezer csapat tölti a kolbászt.

A részvételi feltételekről minden megtalálható a csabaikolbaszfesztival.hu weboldalon. Ugyanitt a versenyek díjazásról is olvashatnak.

A versenyek zsűrielnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Érdekességként elmondta, a fesztivál történetében először az óvodások és általános iskolások versenyén saját korosztályukból is lesznek zsűritagok.      

Prohászka Béla hangsúlyozta, a zsűri értékeli majd a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációját. A bírálók a készítés folyamatának, és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg

JEGYEK ITT! 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!