Tercett - Móricz Zsigmond szerelmei - filmvetítés a könyvtárban


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Békés Városi Kulturális Nonprofit Kft., Gyermekkönyvtár
Megjelent: 2023 Szeptember 13. ( Szerda ) 09:45
Módosítva: 2023 Szeptember 13. ( Szerda ) 13:07
Szeretettel várjuk 2023. szeptember 20-án szerdán 17 órakor kezdődő vetítésünkre a Püski Sándor Könyvtárba. Forgách András színpadi játékában szerelmi játszmák sűrűn szőtt hálóján keresztül elevenedik meg Móricz Zsigmond és szerelmeinek legendásan tragikus története.

„Megszeretek egy rongyos kis fickót, aki alázatos és engedelmes, ott ül a szoknyám mellett s azt ígéri, hogy a fajtájának ezeréves birka-türelmét teríti szőnyegül a lábam elé…” – mondja Holics Janka Móricz Zsigmondról. Aztán Móricz a felesége szavait egy színésznő szájába adja és felöltözteti annak ruháiba. Így ver hidat a hálószobája és a színpad között. Veszélyes játék. A játék neve: szerelem. A birka-türelemnek vége, kezdődik a küzdés, életre-halálra. Móricz is pontosan tudja, végül csak egy nő maradhat, de sebzett vadkanként rohan a saját vesztébe, magával rántva egy teljes családot. Simonyi Mária Holics Janka lesz vagy sem? A kísérlet ártalmatlanul indul, de az emberi szív kényes egy játékszer. A hídon át a hálószobában találja magát a színésznő, így Jankának nincs helye többé. Át kell vinnie szerelmét a túlvilágra. Jó élni. Üzeni még nekünk, mielőtt felvenné örök ruháját.

Rendező: Szilágyi Bálint. Szereposztás: Móricz Zsigmond - Nagy Zsolt; Holics Janka - Balázsovits Edit; Simonyi Mária - Petrik Andrea; Színész - Juhász Vince

Az előadás hossza 76 perc.

Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg.

Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon.

A vetítés ingyenes, de könyvtári regisztrációhoz (olvasójegy vagy ingyenes látogatójegy) kötött.

(Fénykép: Jardek Szabina )


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!