A Dánfoki szabadtéri foglalkoztató bővítése


Megjelent: 2023 Június 1. ( Csütörtök ) 05:30
Módosítva: 2023 Szeptember 20. ( Szerda ) 14:42
A Dánfoki szabadtéri foglalkoztató bővítése:

Helyi támogatási kérelem azonosítója: HKM- 006

Kedvezményezett teljes neve : Békés Város Önkormányzata
Kedvezményezett címe : 5630 Békés, Petőfi utca 2.
Kedvezményezett email címe : polgarmester@bekesvaros.hu
A támogatott projekt kategóriája : TOP-7.1.1-16-H-123–04 – Kulturális és közösségi terek infrastruktúra fejlesztése
Támogatási kérelem EPTK projekt azonosítója : TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00511
Rendelkeznek aláírt támogatói okirattal? : Igen
A projekt költségvetése: 15 000 000,00 Ft
A projekt megvalósításához megítélt támogatás: 15 000 000,00 Ft
A projekt megvalósításához biztosított saját forrás: 0 Ft
A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2020.08.01.
A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2021.05.31.
TERVEZETT – Indikátor neve – Városi területeken létrehozott vagy helyreállított nyitott terek – OP kimeneti CO38 : 168 m2


Békés városában egyre nagyobb problémát jelent a helyi lakosok számára a szabadtéri közösségi terek hiánya. Ez komoly kockázati tényező is, hiszen emiatt a helyi lakosok a környező városok gazdaságát élénkítik, azok szabadtéri programjait látogatják.

Szükségessé vált egy olyan megfelelő méretű közösségi tér, ahol a látogatók igényeit teljesíteni lehet, továbbá beleillik az üdülőközpont környezetébe, és megoldást kínál a helyi közösségek rendezvényeinek lebonyolítására.

A projekt által érintett célcsoport(ok)

A Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiának megfelelően a társadalom minden rétegének és korosztályának megfelelő szabadidős szolgáltatások kialakításával, több célcsoport is el kívánunk érni.

Megvalósítandó tevékenységek

A projekt tevékenységei a felhívás a 3.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek 1. pont c, bekezdése – szabadidős terek, nyitott közösségi terek kialakítása, meglévők felújítása, bővítése (pl. aktív élményeket szolgáló, családbarát közösségi terek kialakítása, meglévők felújítása, bővítése, szegregátumban kialakított nyitott közösségi tér, szabadidőpark) – alapján valósul meg.

A fejlesztéssel két olyan kisebb csoportos foglalkoztató terület kerül kialakítása, amely a meglévő létesítményhez és annak struktúrájához kapcsolódik, annak területét és lehetőségeit megnöveli. Mivel ezek időszakosan használt funkciók, ezért jelen állapotban a bővítmények tekintetében a fix lefedés kialakítása nem szükséges, ennek megfelelően a létesítmény korábbi szimmetriáját megtartva, két kisebb pergolával fedett foglalkoztató kerül kialakításra. A pergolával fedett foglalkoztatók többcélúan berendezhetők. Berendezhetők csoportos foglalkoztatásnál egy előadóval, kisebb kézműves csoportoknak, előadásoknak, különböző családi és egyéb rendezvények számára, mely a közösségi élet fellendülését segíti.

Meglévő illemhely átalakítása

Közösségi tér bővítése mellett a foglalkoztatónál meglévő egyik illemhely az alaprajzon jelöltek szerint átalakításra kerül, annak érdekében, hogy azt a továbbiakban mozgáskorlátozottak is használni tudják. A meglévő illemhely belső oldalfalai elbontásra kerülnek, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű akadálymentes és mozgáskorlátozottak számára is használható illemhely méret kialakítható legyen. Az új falak a meglévő falakkal azonos kialakításúak, válaszfal jellegű szerkezetek, az épületek terheinek hordásában, teher továbbításban nem vesznek részt. A falak a meglévő szerkezetekkel azonos kialakítással készülnek, az új bejárati ajtók kifelé nyíló, megfelelő méretű Hörmann lemezelt ajtó kell, hogy legyen, visszahajló végű kilinccsel.

A mozgáskorlátozott WC berendezési tárgyairól és kialakítási méreteiről részlettervek készülnek. A mozgáskorlátozott illemhely belső felületei, padlója és oldalfal burkolata kent szigetelést kapnak. A kent szigetelést követően a teljes helyiség kerámia burkolattal kerül kialakításra. A padlóburkolat és a falburkolat ragasztott kerámiaburkolatként létesül. A helyiség meglévő nyílászárói, ablakai megmaradnak, az építmény homlokzati megjelenése jelentős mértékben nem változik, beépített alapterülete nem változik.

Beszerzésre tervezett eszközök típusa

- 10 db asztal, 80 db szék. Kültéri, lécezett kialakítású asztalok és rakásolható székek olajjal felületkezelt tömör akácfából, acél vázzal a szilárdság és stabilitás érdekében.
- 3 db Sörpad garnitúra. Az asztal mérete minimum: 220x50x75 cm, 2 pad mérete: 220x25x50 cm.

A tervezett bővítés számos rendezvénynek, programnak nyújtana helyszínt. A programok két nagyobb csoportba kerülnek besorolásba: hosszabb és rövidebb tematikus foglalkozások.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


HACS CLLD