Bemutatta fejlesztéseit a Békési Református Egyházközség


Nőtt az energiafelhasználás hatékonysága és fejlesztések sora készült el az elmúlt években Békésen.

Molnár Máté, a Békési Református Egyházközség vezető lelkésze összefoglalójában elmondta, Katona Gyula nyugalmazott esperes ideje alatt indultak be a felújítások, így a torony és a templomtest megszépülése, melyet nyílászárók felújítása és cseréje követett.

 

300 m2-en új, pontos méretre gyártott szőnyegborítást kapott a templom padlózata, az előtérbe pedig szennyfogós, logózott, rendszeresen ipari tisztítással kezelt szőnyegek kerültek.

 

További új beruházás a gyülekezeti terem épületén elhelyezett 17KW teljesítményű napelem és a kapcsolódó klímák, amelyekkel télen-nyáron szabályozni tudják a belső hőmérsékletet.

 

Molnár Máté szólt arról is, hogy a fejlesztések része az őszi templomkerti fásítás, és tervben van a lelkészi hivatal teljes felújítása is. A munkálatokat célzott pályázati forrásokból és a gyülekezet önerejéből finanszírozzák.  

 

Gellén János, a Békési Református Egyházközség főgondnoka hangsúlyozta, a megújulás szükséges, a szolgálat része, a gyülekezet presbiterválasztás előtt áll.

 

Polgár Zoltán, presbiter, a Békési Református Egyházközség Gazdasági Bizottságának elnöke kiemelte, a Csillagfürt Református Óvoda maximális kihasználtsággal, négy csoporttal, 100 gyermekkel működik. Folyamatban van a Petőfi utcai kollégium átépítése és bővítése. Itt 10 modern 4 ágyas szoba épül az összes kiszolgáló egységgel együtt. A cél, hogy ez legyen majd Békés vármegye református ifjúsági centruma. A további tervek között szerepel a templom 150 éves orgonájának felújítása is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!