Ingyenes lesz a Csabai Kolbászfesztivál első napja


A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig.

Október 19-én, csütörtökön már délelőtt 9-kor kinyit a 26. Csabai Kolbászfesztivál a CsabaParkban, a csarnokban megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár. Ingyenes a belépés, miként egész nap a fesztivál teljes területére. 

Hégelyné Győrfi Ilona, a rendezvény programigazgatója elmondta, a nyitónapon, csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek. Száz csapat számára ingyenessé tették a versenyen az indulást, és ezeket a helyeket már lefoglalták. A szervezők ezért a Mokry-sátorban további asztalokat biztosítanak kedvezményes, 10 ezer forintos áron, amennyibe lényegében a hús és a bél kerül. Már ezen asztalok közül is többre érkeztek foglalások, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni.

Mivel ingyenes mindenkinek csütörtökön a rendezvény, a csapatok hozhatják, hívhatják társaikat, szurkolótáborukat, szüleiket, nagyszüleiket. A programok folyamatosak, a Mokry-sátorban fellép a Fitdance Center SE, a Tabán táncegyüttes, itt lesz 18 órakor a rendezvény hivatalos megnyitója, melynek keretében átadják a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait. 20 órától Manuel lép fel, 23 órakor Dj Metzker Viki nyomja a zenét, hívja buliba, táncba a közönséget.

A szabadtéri színpadon fellép a Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes, lesz NAV kutyás bemutató, majd az Energy Dance Cool műsora következik. A Munkácsy-sátorban délelőtt 10-től este 6-ig Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjait élvezhetik a gyermekek.

Természetesen a disznóvágás sem hiányozhat a csütörtöki programból, a Csabai Kolbászklub sátránál mutatják be 12 órától a hagyományos disznótort, és az elkészült ételeket meg is kóstolhatják a vendégek. 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!