Dankó Béla – Pár kilométerre Békéstől futhat majd az M44 új ága


A tervezett nyomvonalsáv Békéscsabát északról elkerülve, Békéscsaba és Békés között, a 470. számú másodrendű főutat keresztezve haladna tovább Doboz település felé, keresztezve a Kettős-Köröst.

Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett arról, hogy hol húzódhatna az M44 következő szakasza, amely az országhatárig vezet majd.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, sokat egyeztetett a békési városvezetéssel is, hiszen mindannyian elengedhetetlennek tartották, hogy az Békés közelében fusson majd, így Békés város közigazgatási határát, annak déli részét érintheti az M44 Békéscsaba és országhatár közötti szakasza.

 

Az M44 új ága összekapcsolódik majd a 47.sz. főúttal is, a 47. sz. főút pedig Mezőberényt, majd Muronyt nyugatról kerülné el, így érné el az M44-et

 

A térségi fejlesztési terven szereplő, továbbtervezésre javasolt nyomvonalsáv egy új különszintű csomópontból indul az országhatár irányába, az eddigi M44 műszaki paramétereivel megegyező, 2x2 sávos kialakítással.

 

A tervezett nyomvonalsáv Békéscsabát északról elkerülve, a 470. számú másodrendű főutat keresztezve haladna tovább Doboz település felé, keresztezve a Kettős-Köröst.

 

A nyomvonal Sarkadot északról elkerülve éri el a 4219 j. utat, majd Méhkerék településtől északra érkezik meg az országhatárhoz.

 

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Nagyszalontán ez a megépülő gyorsforgalmi út csatlakozni fog az Arad-Nagyvárad, észak-déli irányú autópályába, ezáltal Nagyvárad is még gyorsabban és biztonságosabban elérhetővé válik.

Békés és térsége országgyűlési képviselője ezt közösségi oldalán jelentette be

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


M44 Békés