Testületi döntésekről tájékoztatott a polgármester


Elfogadták a helyi iskolai intézmények beszámolóit, igazgatási szünet lesz decemberben és két újabb település csatlakozik az intézményi társuláshoz.

Kálmán Tibor polgármester és Balog Zoltán ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság elnök ismertette a testület legfontosabb döntéseit

 

- Elfogadták a Békésen működő oktatási intézmények beszámolóit. A helyi iskolák aktív közreműködői a városi programoknak, közösségteremtő, és formáló tényezőként kiemelkedő jelentőséggel bírnak.

 

- A Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás első féléves költségvetési mérlege a várt adatokat hozta, stabil lábakon áll, sőt gyarapodik, köszönhetően a szakember gárdának. Január elsejétől Bélmegyer és Köröstarcsa is csatlakozik a társuláshoz, ezzel tovább nő Békés járási szerepe. 

 

- A vonatkozó kormányrendelethez igazodva 2023. december 27. és 2024. január 1. között – ami 3 munkanapot érint - igazgatási szünetet lesz az önkormányzatnál.

 

- A képviselő-testület döntése értelmében Balog Zoltán önkormányzati képviselőt választották a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. felügyelő bizottságának tagjává.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!