Több választókerületi problémát oldottak meg Ibrányban


Kátuyzás, vegetáció gondozása, eldugult csatornarendszer – ezeket oldotta meg az önkormányzat az elmúlt két hétben Mucsi András kerületi önkormányzati képviselő közbenjárására.

A Kispince és a Gagarin utcán is van lakatlan ingatlan, ezek előtt a fű, a bozót rendben tartása elvileg a tulajdonos dolga lenne, de ezt hiába várjuk, így a lakosság érdekében nekünk kell beavatkozni. Részben lakossági segítséggel, részben a BKSZ „bevetésével” megoldottuk a kérdéses ingatlanok előtti terület rendezését.

A múlt héten sor került végre a Kert utca kátyuzására, valamint megkezdődött a Kasza utcán is a csapadékvíz-elvezetési probléma kezelése. Ezen kívül a Jámbor utca lakosok kérésére a BKSZ az egyik Kispince utcai ingatlan előtt bokrokat vágott ki, amelyek a kihajtó autósok útszakasz-belátását akadályozta. Pár nap múlva a Gagarin utcán is kijavítják az útburkolati hibákat, tudtuk meg.

Az elmúlt egy-két évben nagy gondot okozott kiadós esős időben a csapadékvíz elvezetése. Mivel tavaly kifejezetten száraz időszak volt, ez nem jött elő, de az időn sok eső hullott, így bizony hatalmas tócsa állt a Tóth utca elején. A problémát megvizsgáltuk. Mivel az itteni belvízrendszer a Kossuth utcai nagy hálózatba torkollik, annak vizét pedig a Verseny utcán át a Puskaporos-tó nyeli el, itt kellett keresni a megoldást. Az önkormányzat egy voma nevű csatornatisztító berendezést rendelt, amellyel rendbe tettük a Tóth utcai belvízelvezetést is – mondta el Mucsi András képviselő. 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!