A „COCO LOVE” lett 2023-ban a Békés Kedvenc Süteménye verseny győztese


Megjelent: 2023 Október 12. ( Csütörtök ) 15:36
Módosítva: 2023 Október 12. ( Csütörtök ) 17:22
November 1-jétől az év végéig kapható Csumpila Gábor COCO LOVE fantázianevű süteménye a békési cukrászdákban. Október 11-én hirdetett győztest a békési cukrászmesterekből álló szakmai zsűri az idén is meghirdetett Békés Kedvenc Süteménye süteménykészítő versenyen. A Békési Polgármesteri Hivatal által megszervezett és lebonyolított verseny nagy népszerűségnek örvend.

A Békési Járás településein élők körében negyedik alkalommal került megrendezésre a süteménykészítő verseny, két alkalommal Békés Tortája, az utóbbi két évben pedig már Békés Kedvenc Süteménye süteménykészítő verseny néven.

A versenyre bárki nevezhetett kortól, nemtől függetlenül, ha érez magában kedvet és affinitást, hogy elkészítse a család kedvenc finomságát. A Békési Polgármesteri Hivatal égisze alatt megvalósított megmérettetésre 13 sütemény érkezett Békésről, Köröstarcsáról, de Békéscsabáról is fogadtuk a versenyzőket – összegezte Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere.

A versenyzők igazán komolyan vették a versenyt, jó látni, hogy az otthonokban micsoda érdeklődés és tanulni vágyás van jelen a cukrász szakmát illetően. Nevezni minimum 10 szelet sütemény leadásával lehetett egyben, amely nem tartalmazhat különleges alapanyagot és nem ehető díszeket a dekoráció sem.

A zsűrit a szakma békési cukrászmesterei alkották, Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István, Juhász Zoltán. A zsúri elnöke Mucsiné Fodor Hajnalka cukrászmester volt. A pontszámokat az íz, a kreativitás, a külalak és az összbenyomás értékelésével kaptak a versenyzők alkotásai.

Most egy éven keresztül Csumpila Gábor COCO LOVE fantázianevű süteménye viseli a Békés Kedvenc Süteménye 2023 címet, amit a helyi cukrászdákban a Nagy-féle Cukrászdában, a Sipaki Cukrászdában, Lagzi János Cukrászdájában és  Juhász Cukrászdában fognak árusítani.

A verseny 2. helyezettje Laczó Andrea Tripla csokis mousse fantázia nevű süteménye lett, a 3. helyen Oláhné Szabó Margit Karácsonyi mámor nevű alkotása végzett. Különdíjat kaptak: Gombár Zsuzsanna (Pernik – gluténmentes), Varga-Dologa Anikó (J.J. szelet), Csaplár Dominika (Dédi kedvenc süteménye újragondolva), Máté Ferencné (Emeletes álom) és Matvonné Szabó Ágnes (Nyárbúcsúztató joghurtkocka).

A különdíjasok a zsűrit alkotó cukrászmesterek felajánlásait nyerték.   


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!