A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem


Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire és mártírjaira emlékeztek a Békés városi rendezvényén, a forradalmi emlékműnél. Beszédet mondott Polgár Zoltán alpolgármester.

A városvezető ünnepi megemlékezésében szólt arról, hogy 1956 megmutatta, a magyar nép félelem nélküli szabadságot akar. Olyan szabadságot, amely biztosítja a saját és gyermekeik jövőjét, a nyugalmat, a békét, a biztonságot. Bizonyította, hogy olyan országot akar, ahol sem egzisztenciális, sem fizikai félelem nem teszi tönkre a mindennapokat. Ahol nem kell rettegni háborútól, kizsákmányolástól, ahol közösen állunk ki egymásért és önmagunkért, gyermekeink jövőjéért, a fejlődésért.

A résztvevők az ünnepség keretében “Tisztelet a hősöknek” címmel Csjef Klaudia énekművész és R. Kárpáti Péter színművész emlékműsorát láthatták, közreműködnek: a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóaljának képviselői, illetve a a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar Bagoly László karmester vezényletével. 

A műsort követően békési intézmények, civilszervezetek és pártok képviselői helyezték a megemlékezés koszorúit. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!