Toldi írójához elküldöm lelkemet


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Püski Sándor Könyvtár
Tóth Péter Lóránt versvándor tartott előadói estet 2023. október 24-én a Püski Sándor Könyvtárban.

Az est Arany János és Petőfi Sándor barátsága köré lett felépítve, átszőve versekkel, történetekkel, amelyek nem csak a kivételes előadásmódnak köszönhetően voltak izgalmasak, de bővelkedtek humorban és sokat is lehetett tanulni belőlük. A könyvtár terme zsúfolásig megtelt.

Különlegessé tette még az estét, hogy Tóth Péter Lóránt 2023. október 23-án fejezte be Kiskőröstől Nagyszalontáig tartó irodalmi zarándokútját, amelynek Békés is egy megállója volt. 2023. október 21-én este érkezett Békésre és másnap folytatta útját Békés és Mezőberény között kerékpáron, innen Dobozig csónakkal, majd Méhkerékig gyalogosan. Az út másnap, október 23-án ért véget Nagyszalontán, ahová szintén gyalog érkezett. Az út célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a két költő példaértékű barátságára.
A zarándoklatot számos önkormányzat, intézmény és magánszemély támogatta. Tóth Péter Lóránt útjának Békés melletti szakaszát Dobi István a Békési Kishajó Kikötő igazgatója, Pikó Imre a Püski Sándor Könyvtár vezetője, valamint id. Pikó Imre segítette.

Tételek: 1 - 20 / 25 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!