Gyárlátogatás a Hirschmann-nál


A Hirschmann Car Communication Kft békéscsabai gyárába látogattak a napokban az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola továbbtanulás előtt álló diákjai a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A Hirschmann békéscsabai egységében számos autómárkákhoz gyártanak alkatrészeket. Sőt, a látogatás során az is kiderült a diákok számára, hogy sokszor olyan modellekhez készülnek már elektronikai alkatrészek, amelyek még csak a tervezőasztalon léteznek, az utakon majd csak évek múlva futnak.

Mint minden gyárban, a Hirschmann-nál sem csak fizikai munkát végző dolgozók vannak, az iroda adja a hátteret, hogy minden gördülékenyen menjen. Ehhez egyebek mellett diszpozíciós munkatársak, munka-és tűzvédelmi, illetve pénzügyi szakemberek, mérnökök, logisztikusok, közgazdászok, HR munkatársak kellenek. Egy közös pontjuk van ezeknek a feladatoknak: az idegennyelv ismeret. Éppen ezért arra bíztatták a diákokat a cégnél, hogy bármilyen szakmát is választanak, az idegennyelvre fektessenek nagy hangsúlyt.

Az üzemlátogatást során - amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósította meg a kamara - a mérnökök mutatták be, melyik gyártósoron mi történik és árultak el kulisszatitkokat.

 

 

Fotó: Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!