Podiart egyedi talpbetétek, a fájdalommentes lépések Királynője a Levendula Patikában Békésen!


Kínoz a térdfájás, talpfájás, hasogat a hátad, derekad, álló munkát végzel?

Térdfájdalom esetén

 

A térdünk számos akut és krónikus ok miatt fájhat, megsérülhet, kophat benne a porc, ami a fájdalom azonban kezelhető, kivédhető!

1. Használjuk az izmainkat!

A túl sok pihenés elgyengítheti az izmokat, ami tovább fokozhatja a fájdalmat. Ezért mindenképpen érdemes egy olyan mozgásprogramot követni, amelyet a szakember állít össze.

2. Gyakran sétáljunk, ússzunk!

Remek kardioedzést jelenthet a séta, az úszás, a vízi aerobik, az elliptikus tréneren végzett mozgás – ezek kímélik a térdízületet is. Az izomerősítő gyakorlatsort feltétlenül szakemberrel kell egyeztetni, leginkább speciális, a térd körüli izmokat erősítő gyakorlatokat ajánlatos végezni, amelyek önmagukban is jelentősen javítanak az állapoton.

3. Óvatosan a terheléssel!

Vannak bizonyos mozgásformák, gyakorlatok, amelyek óriási terhet jelentenek a térdízületeknek, mint például a kemény talajon való futás, az ugrás vagy az ugrálással járó sportok. Akut fájdalom esetén az izomfejlesztő gyakorlatok közül is kerülendő például a súlyemelés, amely ronthat a térd ízületeinek állapotán, különösen, ha nem szabályosan végzik.

4. Csak stabilan!

A fájó vagy instabil térd hajlamosíthat az esésre, ami tovább ronthatja az állapotot. Éppen ezért térdproblémák esetén biztosítsuk be magunkat az esések kivédésére. Igyekezzünk mindig világosban mozogni, a lépcsőzésnél használjuk a korlátot, és ha magas helyre nyújtózunk, lépjünk fel egy létrára vagy sámlira.

5. Jegeljünk, polcoljunk, ha kell!

Ha a térdfájdalom kisebb sérülés miatt következett be, a legfontosabb otthoni teendők a felpolcolt lábbal való pihentetés, a jegelés és a szoros, kompressziós kötés alkalmazása.

6. Hideg-meleg „torna”!

A sérülések utáni 48-72 órában érdemes a jegelést alkalmazni, akár csak egy törölközőbe csavart fagyasztott borsó formájában. A 15-20 perces hűtést napi 3-4 alkalommal ajánlott bevetni. Ezek után azonban megpróbálkozhatunk a melegítéssel, meleg fürdő, vagy 10-20 percig tartó meleg törölköző felhelyezésével.

 

 

7. A kevesebb könnyebb!

Tudni kell, hogy a túlsúly komoly terhelést, stresszt jelent a térdízületeknek, ezért elhízás esetén érdemes megfontolni az életmódváltást. Nem kell feltétlenül hatalmas fogyást megcélozni, már egy kis változás is nagy könnyebbséget jelent a szervezetnek, az ízületeknek.

8. Támaszkodjunk bátran!

Ha a sérülés vagy a fájdalom szükségessé teszi, használjunk – akár csak átmenetileg - mankót vagy botot. Ez jelentős terhet levesz a térdízületekről.

9. Megfelelő cipő, vagy talpbetét!

A párnázott talpbetétek csökkenthetik a térdet érő terhelést, sőt térdproblémák esetén akár speciális, például személyre szabott talpbetétek is elérhetők a Levendula patikában, még sportoláshoz is.

 

A Magyar Termék Nagydíjas, Podiart talpbetéteket, számítógépes talpvizsgálat alapján egyedileg tervezik és kézzel gyártják.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, keress a Levendula Patikában Békésen a Csabai u.15 alatt, vagy írj e-mailt az info@gondoskodo.hu címre!

dr. Jeszenszky Attila Géza szakgyógyszerész

gondoskodo.hu

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


talpbetét