Állati jó hét a Szegediben


Az állatvédelem jegyében telt az őszi szünet előtti utolsó hét a SZKIRG alsó és felső tagozatán.

„Álmodtam egy világot magamnak…” pontosabban magunknak. Egy olyan világot, ahol már csak az emlékezetben él az, hogy valaha voltak zsúfolásig telt menhelyek. Ezért a megálmodott világért tettünk egy lépést akkor, amikor életre hívtuk a Komplex programot az állatvédelem jegyében.

Az állatvédelem jegyében telt az őszi szünet előtti utolsó hét a SZKIRG alsó és felső tagozatán. Október 24-27. között adományt gyűjtöttünk az Esély Állatvédő Egyesület védenceinek, hirdettük az örökbefogadás lehetőségét.

A II. Komplex program az állatvédelem jegyében lehetővé tette tanulóink számára a menhelylátogatást. Felemelő érzés volt megtapasztalni a gyerekek nyitottságát, szeretetét, empátiáját a telepen lévő állatok felé. Gyerekszáj, avagy a látogatás során elhangzottak: „Itt nem is fáj úgy a lábam!” (lábsérülés miatt sántikáló kisfiú), „Ez a legjobb nap a suliban!”, „Én vissza se akarok menni!”

3 telephelyen (Petőfi S. u., Rákóczi F. u., Szánthó A. u.) összesen 16 osztályunk mérettette meg magát az 5+1 kérdésből álló Gondos Gazdi kvízben. Minden résztvevő osztály oklevelet, alsó tagozaton az első helyezett Vándor Kutya Kupát is kapott.

A legnagyobb sikert mégis talán a kisállat bemutató aratta. 13 osztályunkból több mint 200 látogató érkezett hozzánk ismerkedni a kiállított állatokkal. Megtekinthető volt nálunk aranyhörcsög, dzsungáriai törpehörcsög, hullámos papagáj, nimfa papagáj, törpe nyúl, görögteknős, sarkantyús teknős, madárpók, máltai selyem kutyusok.

Hálás köszönetem mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a program megvalósulásához, sikeréhez! Köszönöm az iskola vezetőségének, a tanítóknak, technikai munkatársaknak, az Esély Állatvédő Egyesületnek, Oláh Gyöngyinek és családjának, Erdei Annának és minden szülőnek!

 

 

Beszéljenek tovább helyettem a képek.

 

Farkas Ildikó – ötletgazda, szervező

 

Tételek: 1 - 20 / 121 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!