Több fontos dokumentumra bólintott rá a kistérségi tanács


November 2-án immár kibővített formában ülésezett a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás Tanácsa, amelyben immár Köröstarcsa és Bélmegyer is képviseltette magát.

Amint arról többször hírt adtunk, az eddig Békés és Tarhos önkormányzata alkotta Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társuláshoz az elmúlt hónapokban csatlakozott a szociális ellátórendszerével Bélmegyer és Köröstarcsa község, amelyek így jogosulttá váltak arra, hogy tagokat delegáljanak a társulási döntéshozó szervbe, a tanácsba. A bővülés miatt szükségessé vált a Társulás alapdokumentumának, a Társulási Tanácsnak a módosítása. Mivel a szociális ellátásokat a közös fenntartású Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ keretében látják el a szomszédos települések is, a BVSZSZK Alapító Okiratát, a család- és gyermekjóléti központ szakmai programját, valamint szervezeti- és működési szabályzatát is módosítani kellett.

Tarhos és Bélmegyer a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást és az idősek nappali ellátását, Köröstarcsa a nevezett feladatok mellett a család- és gyermekjóléti feladatokat is a társulás keretében kívánja a jövőben megoldani, ezek szakmai programját a társulási tanács beemelte az anyaintézmény dokumentumai közé.

A társulási tanács, mint a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde fenntartója döntött arról is, hogy a békési óvodák nyáron több héten át zárva tartanak, de június 24. és július 19. között a Központi, július 22. és augusztus 16. között a Bóbita Tagóvoda ügyeletet tart. A bölcsődék vonatkozásában ezekben az időszakokban a Gólyafészek, majd a Földvár Bölcsőde lesz ügyeletes – közölte szerkesztőségünkkel Mucsi András, a Humán és Szociális Bizottság elnöke.  

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!