Bázisintézményi programok a Reményhírben


Az Oktatási Hivatal bázisintézményeként októberben az ötödikesek, novemberben az elsősök nyílt napjára várta az érdeklődő szülőket, óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat a Reményhír Intézmény.

A meghívottak bepillantást nyerhettek a tanulás-tanítás folyamatába, képet kaphattak a gyermekek fejlődéséről, az alkalmazott módszerekről, taneszközökről. Az ötödik osztályban magyar nyelv, angol, matematika, természettudomány, digitális kultúra, az első osztályban testnevelés, magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyak szerepeltek az órarendben.

A kisebbek és a nagyobbak is bizonyítani akartak a szülőknek, mindkét napon motiváltan, ügyesen dolgoztak. A pedagógusok változatos és sokféle munkaformát választottak. A frontális osztálymunka egyre inkább háttérbe szorult, nagyobb szerepet kapott az egyéni feladatmegoldás, a páros és a csoportmunka is. A játékos, élményszerű feladatok, a korszerű informatikai eszközök célzott használata, a mindennapi élethez igazodó feladatok hatékonyan hívták elő a gyerekek meglévő ismereteit, emellett igazodtak a tanulók életkori sajátosságaihoz és egyéni képességeihez.

Köszönjük a hozzánk ellátogató szülők, kollégák érdeklődését, a nyílt napokon bemutató foglalkozásokat tartó pedagógusok munkáját, a bemutatkozó gyermekek lelkes együttműködését.

További hírek a Reményhír intézményről weboldalukon

Kövesse a Reményhír Facebook oldalát is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!