Ásós Géza a Békési Cigányságért Díj idei tulajdonosa


2023-ban az ismert békési roma vállalkozónak ítélte oda a negyedik éve kiadott elismerését a helyi nemzetiségi önkormányzat.

A Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023-ban is kiírta a pályázatát az önkormányzat legrangosabb elismerésével, a Békési Cigányságért Díjjal kapcsolatban.

Az ügyben novemberben született döntés a képviselő-testület ülésén, az elismerést november 17-én adták át, stílusosan az országszerte ismerte Kira Vendéglőben. A vendégeket és a kitüntetettet, valamint az ő családját Kovács Gusztáv elnök köszöntötte, aki elmondta: nagyon büszkét a vállalkozóra, valamint arra, hogy jó hírét viszi a békési cigányságban. Az ünnepségen a nemzetiségi önkormányzat képviselői mellett jelen volt Deákné Domonkos Julianna tanácsnok, aki átadta Ásós Gézának Kálmán Tibor polgármester jókívánságait.

A kitüntetett méltatását Mucsi András, a képviselő-testület Humán és Szociális Bizottság elnöke olvasta fel.

Köszöntőjében elmondta: Ásós Géza már több díjat is kapott már, amelyeket a magyarság és cigányság közötti kapcsolat erősítéséért, Békés város jó hírének terjesztéséért, a cigány gasztronómiai kultúra népszerűsítéséért ítéltek oda neki. A politikus emlékeztetett: mindannyiunk közös felelőssége, hogy városunk jó hírnevét vigyük szerte a világba. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!