300 milliós belső fejlesztés indul tavasszal a szakrendelőben


A részleteket ismertetve Kálmán Tibor polgármester elmondta, a rendelőintézet épületének fejlesztése végső szakaszához érkezik, ez a hatodik a sorban és az alábbi elemeket tartalmazza:

Fő cél a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása. A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő Békés járás járóbetegeinek szakorvosi ellátását szolgáltatja, a beruházás során az elérhető rendelő szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételinek korszerűsítése valósul meg.

Az épület padló és falburkolatai elavultak, így azok cseréje szükségszerűen megvalósul a teljes területre vetítetten (kivéve a korábban felújított védőnői szolgálat területét).

Az új padló és falburkolatok kialakításával párhuzamosan besüllyesztésre kerülnek az elektromos szerelvények melyek kapcsán, illetve a bontások és falazások kapcsán vakolat javítások és új vakolatok is készülnek, majd a felburkolással nem érintett falfelületek és mennyezetek glettelése és festése készül el.

A korábban megvalósított légkezelő rendszer kibővítésre kerül a tüdőgondozó épületrészhez való bekötéssel. A beruházás során a meglévő víz-, szennyvíz, valamint csapadékvíz elvezetés korszerűsítésre kerül a szükséges mértékig. Az épületben lévő háziorvosi és szakorvosi rendelőkhöz csatlakozó vetkőzők/öltözők szintén korszerűsítésre kerülnek.

Felújításra kerül a földszinten többek között a gyermekorvosi részleghez kapcsolódó váró, valamint az orvosi rendelők is.

A teljesség igénye nélkül: az emeleten korszerűsítésre kerül a neurológiai-, az EEG-, valamint a nőgyógyászati rendelő, az irodai előtér, az akadálymentes mosdó. A tüdőgondozói épületrész is modernizálásra kerül. Az alapellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés is tervezett.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!