Hét tanulója indult és szerepelt sikerrel Kertai Emőke ezüstkoszorús kozmetikus mesternek a XXIV. Kós Károly Kupán


A kozmetikus és fodrász tanulóknak hirdetett versenyre a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is ajánlott fel díjakat, amelyet többek között Kertai Emőke tanítványai is kaptak.

A mesterkozmetikus minden tanítványára büszke. Várdai Kitti Laura az első, Vincze Zsanna a második, Szász Lilla a harmadik, Kajári Kitti az ötödik, Kovács Veronika a hetedik, Gyányi Fanni a nyolcadik és Nagy Petra a tizedik helyen végzett alkalmi smink kategóriában. A rózsabál címmel kellett alkotni, ebbe mindenki azt lát bele, amit szeretne. Kertai Emőke elmondta, 2 hónapjuk volt felkészülni, ez az idő sok is, kevés is.

-        A gyerekeknek iskolába kell járni, tanulnak, így sokszor szombat-vasárnap is tréningeztek a gyerekek, hogy felkészülhessenek a versenyre – mondta a mesterkozmetikus. – Eleve az sok idő, mire kitaláljuk, milyen legyen a smink, hiszen az egy dolog, hogy papíron hogy néz ki, ha a modellhez is alkalmazkodni kell.

A lányok mindegyike érettségi után döntött a kozmetikus szakma mellett egy kis vargabetű után.

-        Érettségi után pincérnek tanultam, de hamar rájöttem, hogy az nem az én világom. A bőrápolás ellenben mindig is érdekelt és nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a hivatásra – mondta Várdai Kitti, aki első helyen végzett a versenyen. – Az édesanyám bíztatott, hogy próbáljam meg. Sarkadon élek, hosszútávon ott szeretnék saját vendégkört kialakítani, üzletet nyitni.

Vincze Zsanna Battonyáról jár be Békéscsabára az iskolába és gyakorlatra. Mint mondta, követi a közösségi média felületeken az aktuális trendeket és vonalakat. A sminkelés látszólag egyszerű, de nagyon érteni kell hozzá, hogy valóban az szülessen belőle, amit az alkotó szeretne. Főleg, hogy a versenyeken meghatározott idő alatt kell dolgozni, a Kós kupán 50 perc állt rendelkezésre.

Szász Lilla éppen ezért igyekezett 45 perc alatt befejezni a munka dandárját, hogy, ha még javítani kell valahol, legyen rá lehetősége.

-        Kiskorom óta tudom, hogy kezdeni kell valamit a kreativitásommal. AZ volt a kérdés, hogy grafikusnak vagy kozmetikusnak tanuljak, végül a kozmetikusság győzött – mondta a gádorosi fiatal.

A lányok örülnek egymás sikerének, Kertai Emőke elmondása szerint a tanulók segítik és támogatják egymást. Éppen ezért szívből gratuláltak akkor is, amikor kihirdették, Kajári Kitti érdemelte ki vándorkupát. Ahhoz, hogy valaki megkapja ezt a díjat, legalább két kategóriában kell indulni, így Kitti nemcsak az alkalmi, hanem a kis fantázia sminkben is alkotott.

-        A verseny persze abból a szempontból nehéz volt, hogy szeretek ,,kittisíteni”, eltérni a megszokottól, a megbeszélttől, de jól sült el a dolog. Igazi, mai stílusú sminket készítettem, színekkel, csillámokkal, figurális ábrázolással – mondta Kajári Kitti.

A sminkben a trendek folyamatosan változnak, ebben nagy segítségére volt a csapatnak Kovács Barbara ezüstkoszorús mester és Nedró Eszter, a Kós Kupa tavalyi győztese is. Kertai Emőke tanítványai nem állnak meg, tanulnak és gyakorolnak tovább, hiszen fontolgatják, hogy indulnak a Magyar Bajnokságon is tavasszal.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


verseny diákok