Teltházas ünnepségen mutatták be a Békési Kalendáriumot


Tizenkilencedik alkalommal jelent meg a napokban a Békési Kalendárium, melyet a Családért Alapítvány. A nagysikerű évkönyv idén 1300 példányban jelent meg és máris óriási iránta az érdeklődés.

- A Békési Kalendáriumnak a küldetése, hogy segítsen szeretni ezt a kisvárost. Sokféle gond van körülöttünk, az emberek elégedetlenek, sokszor szeretetlenek, talán mi magunk is olykor elcsüggedünk, kapaszkodót keresünk a holnaphoz. Ilyen kapaszkodó lehet e könyv, és az, amit megtestesít: a ragaszkodást a szülőföldhöz, magyarságunkhoz, Békéshez, közösségünkhöz – mondta el a december 1-jén tartott ünnepélyes könyvbemutatón Szegfű Katalin, a Békési Kalendárium ötletgazdája és kezdettől a szerkesztője.

A Városháza Irányi Dániel Dísztermében megrendezett, teltházas, nagysikerű ünnepségen a szerzőket, továbbá irodalmi és fotópályázatot beküldött személyeket és a megjelent könyvbarátokat köszöntötte Kálmán Tibor polgármester is, aki kiemelte, hogy a Békési Kalendárium egyfajta krónikája a „békésiek nagy családjának”, és jelentős értéket képvisel.

A rendezvényen tiszteletpéldánnyal és ajándékutalvánnyal jutalmazta meg a kiadó Családért Alapítvány a 2024-es Békési Kalendárium elkészítésében közreműködő közel 40 személyt. Az ünnepségen a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti iskola növendékei - Holland Eszter és Molnár Véda fuvolisták, valamint a zongorista Sütő Levente - működtek közre.

A kötet már megvásárolható egyes helyi boltokban, 1200 Ft-os áron.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!