Ünnepség a kereskedelmi- és iparkamaránál


Friss és arany-ezüst-bronz koszorús mestereket avatott ünnepi körülmények között a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Kiváló Gyakorlati/Duális Képzőhelyeket és az Az Év Gyakorlati Oktatóit is díjaztuk december 4-én.

A Kiváló Gyakorlati/Duális Képzőhelyek címben azok a gyakorlati képzők részesülhenek, amelyek vállalják a szakmunkás tanulók magas színvonalú gyakorlati oktatását. Idén díjat kapott a Pince-Borozó Plusz Vendéglátó és Kereskedelmi Kft., az Élésker Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt.-, a Műker Villanyszerelési és Általános Kereskedelmi Kft., a Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft, a Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft., a Csabakonyha Kft.

Az év gyakorlati oktatója címet nyerte el mikro- és kisvállalkozás kategóriában Priskinné Fekete Adrienn kozmetikus egyéni vállalkozó, közép- és nagyvállalkozás kategóriában a Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. szakoktatója, Virág János.

Azok, akik legalább 30 éve szerezték a mesterlevelüket, aranykoszorús mesterek lehetnek. 2023-ban aranykoszorús mester lett: Bagyinka András kőműves, Cseke András lakatos, Vizsnyiczai Richárd karosszérialakatos, Baloghné Bontovics Ágnes cukrász, Dani Sándor járműfényező. Az ezüstkoszorsús mesterek legalább 20 évvel ezelőtt szerezték meg mesterlevelüket. Ezüstkoszorús mester lett Csendes Ferenc fodrász, Kunstár György autószerelő, Győri Árpád bádogos, Lipcsei Mátyás kőműves, Rácz-Juhos Andrea fényképész. Bronzkoszorús mester az lehet, akik legalább 10 évvel ezelőtt szereztek mesterlevelet. Márkus Beáta cukrászt, Tímár-Győrfi Ildikó fodrászt, Jenei Péter fényképészt, Ambrus György szakácsot és Hidvégi László szobafestő, mázoló és tapétázót avattuk.

A friss mesterek is megkapták a mesterlevelüket, zömük a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával vettek részt el a 180 órás oktatáson. Az autószerelők közül Bertók Dániel, Gábriel Zsolt, Gazsó Imre Balázs, Hártó László Csaba, Jakucs Ferenc, Kiss Gergő, Nyíri Zoltán, Sós Martin, Szojka János, Timár István, Zsigmond Attila vizsgázott, míg autóelektronikai műszerész mester lett Liseczki Ferenc. A kozmetikusok közül Barabás-Agárdi Fanni, Juhász Vivien, Kucsera Noémi Jolán és Rajki Erika tett sikeres mestervizsgát. Gépi és CNC forgácsoló mester lett: Baki Béla, Fábián Gábor, Gácsi Zoltán, Gulyás Tibor, Méhes Bálint, Varga Zoltán.

A Gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelő mesterré avattuk Balogh Zsoltot, Farkas Kálmán Mihályt, Kovács László Richárdot, Krajcsovicz Mihályt, Králik Mátét, Medve Zsoltot, Rétlaki Gábort, Simonka Ádám Jánost és Szücs Mihályt.

(X) Reklám

Tételek: 1 - 20 / 89 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!