Újabb civil szervezetekkel bővül a misszió


Harmadik alkalommal rendezték meg a Civil Információs Napot a Pünkösdi Cigánymisszió békési központjában. A nap során a misszióhoz tartozó civil szervezetek képviselői számoltak be az elmúlt évi tevékenységeikről, jó gyakorlatokról, szakmai fejlesztésekről, de a jelenlévők az előadások során szakmai tanácsokat is kaptak.

A misszió életében kiemelt szerepe van a munkatársak, vezetők képzésének az új gyülekezetek plántálásának, amivel mind szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Isten királysága növekedjen – hangsúlyozta köszöntőjében Durkó Albert misszióvezető.

Az MPE OCM fontos céljának tekinti, hogy támogassa azokat a hazai és határon túli vallási és civil szervezeteket egyaránt, amelyek a hátrányos helyzetű lakosság felzárkózását, integrációját segítik elő.

Az információs napot minden évben megrendezzük, hogy lehetőséget biztosítsunk a civil szervetek képviselőinek a tapasztalatcserére, ismereteik bővítésére. Idén huszonnyolc vallási civil szervezettel sikerült felvennünk a kapcsolatot. Az érdeklődés egyre nő a munkánk iránt, a misszió a közeljövőben tíz új civil új szervezetet kíván létrehozni, a meglévőkkel pedig tovább erősítjük a szakmai kapcsolatot” – emelte ki Fajóné Kisházi Tímea a civil hálózat támogató osztály referense.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!