Kálmán Tibor polgármester karácsonyi köszöntője


Tisztelt Ünneplő Békésiek!

Az adventi ünnepkör legfényesebb csillaga a karácsonyest ragyogása. Az a fény, mely egykor a pásztorokat is elvezette Betlehembe ma köztünk, körülöttünk és ha teszünk érte, bennünk is életre kel.

Ám ahogy minden útnak, az emberi életnek is a megérkezések a legszebb kincsei és egyben titka is.

Az első karácsony szalmaillatú jászola s így maga a karácsony azonban – bármennyire is ezt sugallja ma a világ – nem megérkezés, hanem elindulás! A Megváltó földi létének első csodája az első karácsonyest, melyet sok- sok csoda követett még egészen a keresztút végén beteljesült isteni ígéretig.

A karácsony igazi ereje a benne, általa felkínált lehetőségben rejlik. El tudok-e indulni valódi céljaim felé? Kik tartanak velem? Sikerült-e annyi fényt gyűjtenem az advent és a szenteste szemmel nem látható világosságában, mely engem is elvezet utamon? Felismerem-e a valódi csodákat?

Sokan állunk ma meg az ünnep a ragyogásban. Ki a számára legdrágább körben, családja, szerettei körében, ki viszont talán egymaga. Bárhol, bárhogyan is ünnepeljünk azonban, a szeretet, az isteni szeretet ereje, őszintesége ma mindenkit elér.

Legyen az idei ünnep valamennyiünk számára az igazi út első lépése. Az ebbe vetett reménység jegyében kívánok most Békés város minden lakójának áldott, szeretetben és hitben gazdag karácsonyt!

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!