Vádat emelnek a békési férfi ellen


Vádemelés mértékes indítvánnyal

A Békési Járási Ügyészség 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, 2 rendbeli eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves büntetett előéletű békési férfival szemben. A járási ügyészség vádiratban előterjesztett indítványa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányult.

 

A férfit a Békési Járásbíróság a 2023. április 12. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésével 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 200.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte és 1 év 2 hónap időtartamra eltiltotta a „B” kategóriájú járművek vezetésétől. Ez azonban semmilyen visszatartó erőt nem jelentett a férfi számára, ugyanis 2023. április 12-én az otthonában pálinkát fogyasztott, majd a barátaival beült a tulajdonát képező gépkocsiba és azt vezetve, céltalanul közlekedett Békés belterületén. Kb. 10 km megtételét követően, 21 óra után nem sokkal a Mónus Illés utcában vonták rendőri intézkedés alá; a férfi a járművezetés alatt enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Ráadásul az autója rendszámtáblája sem stimmelt, a gépkocsit ugyanis korábban kivonták a forgalomból, eredeti rendszámtáblái leadásra kerültek, ezért a férfi az autóra olyan, német rendszámot tartalmazó első és hátsó rendszámtáblákat szerelt fel, amelyeket a szemétben talált.

 

Három nap múlva a férfi ismét ittasan és a fennálló eltiltás hatálya alatt vezetett. 2023. április 15-én az otthonában legalább 5 üveg sört fogyasztott el, majd beült a forgalmi rendszámmal nem rendelkező gépkocsijába, és azzal Békés belterületén közlekedve egy sörözőbe ment, ahol legalább 4 üveg sört és 3 dl tömény szeszes italt fogyasztott el. Ezt követően ismét beült a gépjárműbe, és azzal Békéscsabára utazott, ahol a Hunyadi téren állt meg. A közeli pékségben kapott két 0,5 literes sört, amit az autójához menet útközben elfogyasztott. Ezután ismét beült az autóba, és egy dohánybolthoz hajtott. A dohányboltban is kapott egy doboz sört, amit az utcán elkezdett fogyasztani, amikor vele szemben a rendőrség hajnali 02 óra 30 perc körüli időben intézkedni kezdett. A férfi ez alkalommal úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség sajtószolgálat

Békési Rendőrségi Hírek elsőnek mindig csoportunkban! Csatlakozz!  


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!