Január 17-én tartotta éves közgyűlését az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete


A résztvevő tagság meghallgatta Juhász Zoltán elnök beszámolóját az elmúlt esztendőben végzett munkáról illetve a 2024-es esztendő terveiről - Izsó Gábor nyugalmazott polgármester, vezetőségi tag beszámolója a Békés Mátrixon.

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy az elmúlt évben a jótékonysági est bevételének köszönhetően mintegy 1 millió 400 ezer forint értékű adománnyal tudták támogatni a Békéscsabai Réthy Pál Kórház gyermekosztályát.

Beszámolt az októberben megszervezett sikeres ausztrál napról, valamint a Tibolddaróci csapatépítő kirándulásról.

2023 jelentős eseménye volt Budapesten Ausztrália Tiszteletbeli Konzuljának beiktatása, mely eseményen az egyesület 7 tagú delegációval képviseltette magát.

A Tiszteletbeli Konzul Gall Cecília elfogadva a meghívást részt vett a tegnapelőtti közgyűlésen és hozzászólásában meleg szavakkal méltatta az egyesület eddigi tevékenységét, biztatva a tagságot a jövőbeni közös munkálkodásra is. Az elnök a terveket ismertetve szólt arról, hogy ebben az évben ismét megrendezik a jótékonysági estet.

Az eseményre március 16-án Szegeden a Szent Gellért Fórumban kerül sor, melynek teljes bevételét a megyében szolgálatot teljesítő koraszülött mentőautó működési költségeinek megsegítésére szánják.

A közgyűlést a résztvevők közös vacsorával, jó hangulatú beszélgetéssel zárták.

Tételek: 1 - 20 / 77 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!