Az önkormányzat munkájával ismerkedtek a Szegedi diákjai


A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 12.C osztályos technikumi osztálya volt a vendége január 25-én, a képviselő-testületi ülést követően a az önkormányzatnak

A diákok a történelem, valamint a 2020-as Nemzeti Alaptantervvel bevezetett állampolgári ismeretek című tantárgy keretében is tanulnak a magyar állam, azon belül az önkormányzatiság működésével.

A tantárgyakat az osztályban oktató Mucsi András középiskolai tanár a végzős osztályait rendszeresen elviszi a helyi közintézményekbe, így a rendőrségre, a polgármesteri hivatalba vagy a járási hivatalba, ahol testközelből ismerkedhetnek meg az állami szervek munkájával. A békési polgármesteri hivatal tevékenységéről a hivatalt vezető Tárnok Lászlóné jegyző asszony adott tájékoztatást a technikumi diákoknak, az önkormányzatról pedig Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester beszélt nekik.

A jelen levők kipróbálhatták a szavazógépeket, így egy röpke fél órára a diákok alkották a képviselő-testületet, valamint a szakértői gárdát. Az előadások után megtekintették a polgármesteri és alpolgármesteri irodát, továbbá a hivatal más helyiségeit is. Mucsi András tanár elmondta: a gimnazisták szeretik az ilyen látogatásokat, és többet ér, ha az ilyen nehéz témákkal testközelből ismerkednek, megnézhetnek mindent, mintha "száraz előadás" formájában csak az iskolában jutnának ismeretek birtokába.

Különösen a továbbtanulás, az életbe való kilépés előtt fontos, hogy a fiatal felnőttek tájékozottak legyenek a világ dolgairól. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!