Sikeres fórumot szervezett az iparkamara a támogatásokról


Több, mint 70-en jelentkeztek be a kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő támogatásáról szóló skype-on tartott fórumra, amelyet a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

A négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban pályázhatnak a mikro-, kis-, és középvállalkozások kapacitás-fejlesztésre. A pályázat a Dél-Alföldön működő cégeknek is szól, amennyiben legalább 1, legfeljebb 10 munkavállalóval bővítenék munkatársaik számát. Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új foglalkoztatottként hat hónapra a 30%-os önrész figyelembevételével összesen legfeljebb 2 millió 467 920 forint. A GINOP Plusz támogatás célja emellett, hogy hosszabb távon is segítse a kis és középvállalkozások alkalmazkodását a zöld és a digitális átállás okozta kihívásokhoz, és ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a létrejövő munkahelyek hosszabb távon is fenntarthatók legyenek.

Szécsi Attila, a Széchenyi Programiroda Nkft. tanácsadója előadásában többek között bemutatta magát a programot, a támogatási kérelem és bírálati szempontrendszert. Bár számos területet érintett a tájékoztató, mégis számos kérdés merült fel a konzultáció végén, a kérdés-válasz szekcióban.

A kérelmeket 2024. január 31-ig kell papír alapon postai úton benyújtani.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


fórum online