Szabó Gábort köszöntötte Kálmán Tibor polgármester


A 90 esztendős Szabó Gábort köszöntve egy személyes életút mellett a jelent meghatározó időszakról is hiteles képet kaphattunk

Egy ember útja egyben az őt hordozó, segítő közösség történetének is meghatározó része. Polgármesterként nagy megtiszteltetés, kedves, megható feladat, amikor városunk szépkorú lakóival, ha csak néhány ünnepélyes pillanat erejéig is, de közösen tekinthetünk végig a fordulatos, tanulságos évek során.

Szabó Gábor Békésen született, itt járt általános iskolába. Családjával Vizesfáson laktak majd, 1963-ban költöztek Rosszerdőre. 1953-ban a vasúthoz ment dolgozni, rá egy évre bevonult katonának, ahol 2 év szolgálat utána leszerelt. A mezőgazdasági technikumot is elvégezte, 1964-be lépett a TSZ-be, de sok helyen dolgozott megyeszerte. 1959-ben nősült meg, ma is feleségével élnek kettesben itt Békésen.

Házasságukból két gyermekük született. Három unokájuk és négy dédunokájuk van. Tagja és alapító tagja az Agro- Déló Kft.-nek.

Mai napig vezeti a 90-es években vásárolt Ladáját, azzal jár bevásárolni. Otthon kertészkednek, unokák, dédunokák rendszeresen látogatják őket. Őt köszöntve egy valóban példaértékű, tevékeny életre tekinthettünk, ezúton is szeretettel gratulálok neki!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!