SZKTV - 540 fiatal nevezett a vármegyéből!


Ebben az évben jóval többen teljesítették internetes alapon, mint papíron a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny első fordulóját.

Az interneten versenyzőknek már napokkal korábban kiderült, hogy melyik feladatra hány pontot kaptak, miben teljesítettek jól és miben kevésbé. Ma azok a szakmacsoportok tanulói is betekinthettek a dolgozataikba a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri székházában, akik papíralapon versenyeztek. Csortos Bence, Földesi Szilárd és Papp Attila gépgyártástechnológiai technikusok is ma nézték meg a dolgozatukat. Volt, aki azért drukkolt, hogy a legalább 60 százalékos teljesítményt elérje, hiszen így mentesülhet az év végi szakmai írásbeli vizsga alól. Másoknak jóval nagyobb cél lebeg a szeme előtt: bejutni az középdöntőbe, majd az országos Szakma Sztár Fesztiválon számot adni a tudásukról áprilisban. Hogy ehhez kinek elég a pontszáma, később derül ki.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. Ebben az évben a szoftverfejlesztő és tesztelő technikusok közül versenyeztek a vármegyéből a legtöbben, elhódítva a dobogót a korábbi sztárjaitól a vendéglátóipari szakmáktól.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!