Minél több békési gyermek juthasson el a Balatonra!


A fonyódi üdülő viselje Laborczy Aladár nevét, valamint dolgozzon ki az önkormányzat egy megállapodást a helyi iskolákkal a fonyódi üdülő használatával kapcsolatban - ez áll Mucsi András képviselő, bizottsági elnök önálló indítványában.

A gimnázium történetéről szóló könyvében Mucsi András kitér a fonyódi gimnáziumi üdülőre is, amely 1990-ben került az önkormányzat tulajdonába. Az ingatlant a békési diákság vásárolta, évtizedeken át elkötelezett tanárok vezetése alatt csinosítgatta, fejlesztette.

Különösen nagy érdemei vannak Laborczy Aladárnak, de Békési Mihály tanár úrnak is abban, hogy évente sok száz békési és Békésen tanuló diák jutott el a Balatonra.

Mucsi javasolja a képviselő-testületnek írt beadványában, hogy az ingatlan viselje az egykori igazgató-helyettes nevét.

Korábban a képviselő-testület ülésein volt erről szó, és köszönetét fejezte ki képviselőtársainak, akik javaslatokat, felvetéseket fogalmaztak meg. Mint a képviselő elmondta: megtalálta a 2001-ben a városi önkormányzat és a városi iskolák között megkötött szerződést, amely nyaralási idősávokat biztosít a diákságnak Fonyódon.

Most itt az ideje ezt újra elővenni, felmérni az igényeket és új szabályozást készíteni - fogalmazott a képviselő. Reméli, hogy a képviselő-testület jövő heti ülésén a képviselőtársai is támogatni fogják a javaslatait. Előzetesen tájékozódni kell a fonyódi önkormányzatnál érvényben levő szabályozással kapcsolatban az elnevezés ügyében. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!