Február 22-én nyit az UTAZÁS kiállítás


A belföldi díszvendég ebben az évben Gyula és Békés vármegye.

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére széleskörű összefogás alakult ki, hogy minél több látnivalót és látványosságot megmutathasson a vármegye az utazást tervezőknek.

-        A kamarának ugyan nem fő profilja az idegenforgalom, de számos ezen a területen működő Békés vármegyei vállalkozás önkéntes kamarai tagunk van. Az önkéntességgel a vállalkozások, vállalkozók aktív szerepet tölthetnek be a vármegye gazdaságszervező tevékenységében – mondta el a mai, budapesti sajtótájékoztatón Dr. Orosz Tivadar, a kamara elnöke.

Hozzátette: a köztestületi kereskedelmi és iparkamarák alapvető feladata, hogy előmozdítsák a gazdaság fejlődését, szerveződését, az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének megteremtését, megőrzését, fokozását, a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesítésülését. A törvényben megszabott kamarai feladatok végzésén túl a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál nagy hangsúlyt kapnak a kamarai tagoknak és a regisztrált, nem tagoknak nyújtott szolgáltatások. Tanácsot adnak gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben, üzleti partnerkeresésben, adózási, számviteli, jogi, kereskedelemtechnikai, iparjog- és szellemitulajdon-védelmi ügyekben. Pályázatfigyeléssel, Széchenyi Kártya programmal támogatják a vállalkozások forráshoz jutását. Előadásokat szerveznek, bel- és külföldön egyaránt segítik tagjaink piacra jutását. A szakképzésben 124 szakmai képzés felügyeletét látják el, minősítik a gyakorlati képzőhelyeket, közreműködnek a szakképzési munkaszerződések megkötésében, részt vesznek a mesterképzésben és a pályaorientációban.

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gesztorságában működik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar- Román Tagozata is, amely számos magyarországi, illetve romániai rendezvény, konferencia- fórum és üzletember- találkozó közvetlen vagy társszervezője.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!