Bemutatkozott az életvédők szövetsége Békésen


Jó, hogy vagy! - Emberszerető, életvédő – a legfontosabb küldetései a szövetségnek.

Dr. Osztie Zoltán, a szervezet tagja elmondta, nevükben a „Jó, hogy vagy!” kifejezés azt jelenti, hogy igent mondanak a másik ember személyére.

 - Nincs elnökség, nem vagyunk egyesület, egyszerűen az egyetemes emberi értékekért állunk ki együtt, végezzük munkákat párhuzamosan

- Kérdéssé vált, hogy ki az ember maga. Egyetemes érvényű kérdések merültek fel, amire egyetemes érvényű válaszokat kell adni. Az említett támadásokkal szemben, a fogantatástól az eltávozásunkig állást kell foglalnunk. A teljes emberi életről van szó, annak fontos kérdéseiről, válságperiódusairól, különböző helyzeteiről és a jó válaszok megtalálásáról – fogalmazott Dr Osztie Zoltán.

– Szeretnénk hálózatot építeni, az életvédelem ügye ugyanis országos ügy. Fontosnak tartjuk, hogy mindenütt legyenek, legalább a régióközpontokban olyan közösségek, amelyek az életvédelem ügyét aktívan képviselik, mernek és akarnak tenni érte. Békés is ilyen centruma lehet a szövetségnek. Szervezetek és magánszemélyek egyaránt csatlakozhatnak a kezdeményezéshez – fogalmazott Dr Osztie Zoltán, aki azt is elmondta, az egész országban előadásokat fognak tartani, ennek első állomása a békési bemutatkozás.

Dr. Pálmai Tamás békési háziorvos, a KÉSZ békési szervezetének tagja, a szövetség egyik alapítója elmondta, éppen az igen szó miatt mondott igent a felkérésre.

– Annyi nem van ebben a világban, hogy szükség van a hiteles igenekre. Igen az életre, legyen valaki környezetvédő, védőnő, vagy bármilyen hivatásban dolgozó – sorolta Dr. Pálmai Tamás – Igent kell mondani a szeretetre, pozitívnak lenni, mosolyogni, közösen dolgozni, mert egyedül esendő az ember. Hitben tenni ezt, higgyen az ember akár Istenben, akár a szeretetben. Gondolkodjunk nemzetben, a határok nélküli nemzetben, mert így vagyunk erősek. Legyünk elkötelezettek a közéletiségben, mert a partvonalról bekiabálni könnyű, a pályán játszani viszont kicsit nehezebb. Ha van véleményünk, mondjuk ki azt nyilvánosan, dolgozzunk együtt a közös ügyért.

FOTÓ: 

Dr. Osztie Zoltán, Déri Éva, Dr. Nagy Milán és Dr. Pálmai Tamás a szövetség alapítói.   


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!