Itt a tavasz, ébredezik a természet


– de hogy Ön továbbra is nyugodtan alhasson, gondoskodjon megfelelő biztonsági kamera beüzemeléséről, a meglévő kamerák karbantartásáról!
Mi a különbség az IP- és az analóg kamerák között?
A biztonsági kamerák legújabb generációja nem csak az internetkapcsolat miatt különbözik a régebbi modellektől. A legnagyobb különbség: képminőség.
Különbség az IP- és az analóg kamera képminősége között:

Az IP-kamerák sokkal jobb képminőséggel rendelkeznek, mint az analóg biztonsági kamerarendszerek. Mindannyian láttunk szemcsés képeket a bűnözőkről kedvenc gyilkossági rejtélyes műsorainkban. Ha a filmekben szereplő vállalkozások jó minőségű IP-kamerákra váltanának, a nyomozók sokkal könnyebben oldanák meg a bűncselekményeket!
A legnagyobb felbontású analóg biztonsági kamera a digitális kamerákhoz képest elmosódott vagy szemcsés képeket rögzít (mintha egy régi VHS kazettás filmet néznénk). Ez különösen igaz, ha az objektum gyorsan mozog vagy a környezet sötét.
A probléma az, hogy maga a technológia egyszerűen elavult, ami torzítja a videoképeket, függetlenül attól, hogy mennyit fizetett a tulajdonos a kameráért. Hozzáadhat ugyan egy DVR-t az analóg kamerával felvett képek rögzítéséhez, azonban annak ellenére, hogy az analóg jel átalakul digitálissá (hogy rögzítse a DVR-re), maga a felvétel még mindig homályosabb lesz, mint egy teljesen digitális kameráé.
A felvétel képminősége tehát az IP-kamerák legfőbb előnye, mert a kép megtekintése és rögzítése a lényeg. Bár az analóg technológiára épült rendszerek minőségét próbálják a mérnökök javítani, -- így már HD (analóg HD) minőségű képek előállítására és rögzítésére is alkalmasak --, de még nem érik el az IP-kamerák képminőségét.
További hasznos, érdekes információkért keresse fel honlapunkat: www.kulich.hu

Amennyiben kérdések merültek fel irodája, lakása/háza biztonságtechnikai védelmét illetően, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken:
+36 30 9434 692
kulich@kulich.hu
Békés, Kossuth utca 38.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!