Szegedi Kis István-nap a felsőben


A református iskolában Békésen hagyomány, hogy minden évben tavasszal, a névadóra emlékeznek. Idén a diákönkormányzat szervezésében zajlottak az események a tavaszi szünet előtti hét első napján.

Az osztályok most művészeti tevékenységgel kezdték a napot, melynek során Szegedi portréját, annak egy mozaikdarabját, sőt az iskola logóját alkották meg.

A délelőtt második fele a mozgásról szólt. A diákok a református templom mögötti térre érkezve, rövid bemelegítéssel készült fel Wágner Balázs 8. osztályos tanuló vezetésével az emlékfutásra.

Az évfolyamonként indított futás célja volt megidézni Szegedi mozgalmas életét, ezzel is emléket állítva a hányattatott sorsú iskolaalapító számára, aki rövid, egy év alatti itt tartózkodása alatt, mély nyomot hagyott a vármegye névadó településén.

A leggyorsabbakat a célba érkezéskor jutalom várta, melyet Molnár Máté intézményvezető lelkész és Vég Gábor általános iskolai intézményegység- vezető adott át.

A nap, Vér Ferencné ének-zene pedagógus szervezésében énekszó mellett emléktábla avatással zárult, melyet Kindli János vizuális kultúra tanár alkotott, kimondottan erre a napra, így tisztelegve a munkaközösség a diáksággal együtt a legendás reformátor, Szegedi Kis István előtt.

Fotók: Bányai Csaba                                            

Arató Tamás DÖK patronáló

Tételek: 1 - 20 / 128 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!