Áldott húsvétot Békés!


Kálmán Tibor polgármester ünnepi köszöntője.

Ahogy az ünnepek kiragadnak egy-egy napot a hétköznapok sokszor nehézkes szürkeségéből, úgy nő a velük kapcsolatos várakozás is. Várakozás a csodára, a jóra, a változásra. A természet megújulása, a nappalok hosszabbodása a láthatatlanból a láthatóba emeli a teremtett világban mindenhol jelen lévő rendet. A zöldülő vetés, a virágba borult fák azonban túlmutatnak a kikelet biológiai logikáján – a reménység létjogosultságát, a megváltás természetfeletti üzenetét tárják elénk.

Csak anyagi természetünket legyőzve, figyelmünket a Megváltóra fordítva élhetjük meg a feltámadás valódi erejét.

Ahogy a tavasz évről-évre a tél fölé kerekedik, úgy győzedelmeskedett a megváltás a bűnön, az élet a halálon, a szeretet a gyűlöleten közel 2000 évvel ezelőtt a golgotai kereszten. Ma, amikor a húsvét a színek, illatok, ízek káprázatával talál meg sokunkat, fontos tudnunk, hogy a valódi ajándék maga a feltámadás reménysége, az ebben felkínált isteni szeretet.

Az, hogy a következő két nap valóban ünnepi díszbe vonja a családok otthonait, hogy a lázas készülődésben viszontlátások, mosolyok, törődő, gondoskodó kérdések reménysége lapul hűen tükrözi, hogy ez a szeretet itt él köztünk, a húsvét a szeretet valódi ünnepe.

Kívánom Békés valamennyi lakójónak, hogy élje meg, élje át az ebben rejlő erőt, hitet, reményt úgy benső valójában, mint családja, környezete felé fordulva is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Golgota kereszt