Komoly kihívások várnak a fiatalokra


Izgalmas és tanulságos előadásokkal, értékes gondolatokkal szolgált a résztvevők számára a Pünkösdi Cigánymisszió központjában megrendezett ötödik „Lélekben rendben” esemény, amelynek résztvevői ezúttal a „Múlt, jelen, jövő – Generációk esélyei” témakört járták körbe.

Az elsősorban fiataloknak szánt programsorozat áprilisi rendezvényén Bela-Durkó Liliána pszichopedagógus és Lettner Gábor a Pécsi Reménység Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora, a Dél-Magyarországi Egyházkerület vezetője tartott előadást, amelynek során számos fontos téma került terítékre.

A résztvevők egyaránt hallhattak az online világ veszélyeiről, a különböző korosztályok mentális állapotáról és a generációk közötti kihívásokról is. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a mai diákokra, fiatalokra nagyon sok teher nehezedik, ugyanakkor biztatást kaptak arról, hogy Isten ma is képes csodákat tenni, és segítséget nyújtani a jó döntések meghozatalában.

„Sajnos a Z generációk között lehet találni a legtöbb depressziós fiatalt. Azt is mutatják a kutatások, hogy ez a legmagányosabb generáció, és az előttük lévő X generáció tagjai még nem tudják, hogyan segítsenek. Nagy a bizonytalanság, a jövőkép nélküliség, mégis van egy jó hírünk. Isten ma is képes segíteni a jó döntések meghozatalában és állandóságot nyújtani az életben” – hangzott el a délután folyamán.

Az előadások és a velük kapcsolatos interaktív részek, valamint a kérdésekre adott válaszok, -akárcsak a korábbi programok során – ezúttal is inspirálóan hatottak minden jelenlévőre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!