Két fiatal orvos érkezik Békés városába


A képviselő-testület múlt csütörtöki ülésének döntései nyomán lehetővé vált, hogy két orvos érkezzet városunkba. Több éves tárgyalások, előkészítő munkák után végre megoldódik a békési nyolcadik háziorvosi körzet ellátása, továbbá dr. Sándor Judit doktornő fogorvosi körzetébe is találtak egy fiatal fogorvost – tudtuk meg Mucsi Andrástól, az illetékes szakbizottság elnökétől.

Békésen nyolc háziorvosi körzet van, hetet vállalkozásban látnak el az orvosok, a nyolcadik viszont a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő tulajdona. Az új háziorvos, dr. Nagy Enikő Anna az Aradi Vasile Goldis Nyugati Egyetemen 2020. január 31 . napján szerzett általános orvos szakképesítést angol nyelvű oktatásban. Dr. Nagy Enikő Anna a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezetének tagja, háziorvostan szakorvosi szakképesítés megszerzése folyamatban van, a törzsképzési időszakot eredményesen teljesítette, várhatóan 2024. május hónapjában vizsgát tesz. A doktornőt munkájában a törvényi előírásoknak megfelelően egy idősebb orvos segíti majd: a felkérést dr. Baranyai István háziorvos vállalta el. Mint ismert, a körzet háziorvosa korábban dr. Gal-Rus Paul volt.

Dr. Sándor Judit fogorvos egykori körzete 2022. október hó 1-től betöltetlen, a feladatot a Békés Város Önkormányzata fenntartásában működő Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő látja el helyettesítés ellátására kötött megbízási szerződéssel, Dr. Bondár Ildikó fogorvos személyes közreműködésével. Dr. Ilkovics István a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán 2018. augusztus hó 29. napján szerzett mesterfokozatot és okleveles fogorvos doktor szakképzettséget.

Mucsi András képviselő, az egészségüggyel is foglalkozó Humán és Szociális Bizottság elnöke kiemelte: a rendelőintézet vezetői, Kovarszki Judit Eszter és az orvosigazgató dr. Bartóki László rengeteget tesznek az intézmény fejlesztése érdekében, és folyamatos tárgyalásban vannak, hogy új orvosokat hozzanak Békésre. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!