Kedves Édesanyák, Nagymamák és Dédnagymamák!


Anyák napja alkalmából tisztelettel és megbecsüléssel köszöntöm Önöket, és ezúton is köszönöm mindazt, amit gyermekeikért, unokáikért és dédunokáikért tettek és tesznek.

Anya, anyuka – ezeket a biztonságot és az egész világot jelentő szavakat mondja ki szinte minden gyermek legelőször; a legfontosabb és a legszebb szavakat, amelyek azután az egész életüket meghatározzák és végigkísérik.

Édesanya, akik könnyek között világra hozza a gyermekét, aki megadja számára a legnemesebbet, az életet. Aki táplál, megóv, védelmez, tanít és nevel, aki támasz a bajban, gyógyír a betegségben, aki átsegít a legnehezebb helyzeteken, utat mutat a rengetegben és szeret.

„Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik a gyermekük.” – foglalta össze egészen szuggesztív módon Örkény István az édesanyák feltétel nélküli szeretetét. Mert az anyai szeretet tényleg nem ismer határokat, minden helyzetben támaszt nyújt, egy életen át elkísér, olyan lelki útravaló, amelynél talán nincs és nem is lehet fontosabb. Mintha csak megírták volna, a szeretetük türelmes, jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha.”

Köszönet és tisztelet mindezért valamennyi édesanyának!

 

Kívánok valamennyi édesanyának, nagymamának, dédnagymamának sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok örömet gyermekeikben, unokáikban és dédunokáikban!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!