Drága Édesanyák, Nagymamák!


Dankó Béla országgyűlési képviselő Anyák napi köszöntője.

Néhány éve egy felmérés során megkérdezték az embereket, hogy számukra melyek a legfontosabb szavak az életben. A tíz leglényegesebb kifejezés között ott szerepelt az anya, az édesanya, a család és a szeretet szó. A felmérés is jól mutatja érzéseinket, hogy az édesanyák az egyik legfontosabb szerepet töltik be a világunkban már a személyiségükkel is és azzal, hogy a legszebbet és a legbecsesebbet, az életet adták nekünk. S közben a szeretetért, amely a család egyik legfőbb összetartó ereje, a legnagyobb mértékben ugyancsak nekik lehetünk hálásak.

Az édesanya életet ad, táplál és megóv minden bajtól. Ha sírunk, velünk sír, ha betegek vagyunk ápol. Tanít, nevel, megmutatja nekünk a világot. Segít megérteni a szépet és a jót, a múltat, jelent és a jövőt, s bármennyire telnek is az évek, mindig, mindenben számíthatunk rá.

Ők azok, akik velünk együtt örülnek a sikereinknek és kudarc esetén segítenek, hogy újra felemelhessük a fejünket. Ők azok, akik, ha kell fogják a kezünket, de tudják, hogy eljön az idő, amikor el kell engedniük, és hagyniuk, hogy gyermekeik a saját útjukat járják, de ez az út időről időre vissza kell, hogy kanyarodjon hozzájuk, mert az élet csak így lehet teljes.

Köszönöm, köszönjük mindazt a szépet és jót, amit Önöktől kapunk!

Kedves Édesanyák: Isten éltesse Önöket!

Tisztelettel:

Dankó Béla

országgyűlési képviselő

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!