Bemutatták a Békési Ipartestület jelöltjeit


Szerdán délután ipartestületi fórum keretében mutatkoztak be a testület képviselő-jelöltjei.

Juhos János elnök bevezetőjében hangsúlyozta, pártállástól függetlenül működik közösség, az elmúlt 100 évben is mindig benne voltak az iparosok a város vezetésében, sokan támogatták őket, hogy önállóan, pártmentes szervezetként induljanak és felelősségteljesen kiválasszák jelöltjeiket.

 

Rácz Attila független polgármester-jelölt, akit az ipartestület támogat, elmondta, több cikluson átívelő programmal terveznek, takarékos gazdálkodásban, a város erősségeiben, a mezőgazdaság, a turizmus fejlesztésben, a saját erőforrásokra épülő gazdálkodásban hisznek, változtatni kell a pályázatokra épülő politikán.

 

Juhos János, az 1. sz. választási körzet jelöltje, a Békési Ipartestület elnöke, az IPOSZ alelnöke bemutatkozásában hangsúlyozta, a város fejlesztésében a helyi vállalkozásokat kell minél előnyösebb helyzetbe hozni, olyan Békést szeretne, amelyre mindenki büszke lehet.

 

Csuta Imre vállalkozó, többszörös magyar bajnoki helyezett ökölvivő a 2. sz. választási körzet jelöltje 1991-óta egy élelmiszernagyker vezetője minden hozzáfordulónak segíteni szeretne a helyi ügyekben, elképzelésekben körzetében.

 

Dr Pásztor Gyula ügyvéd a 3.sz választási körzet jelöltje fontosnak tarja, az utak-járdák, körzetében az Élővíz-csatorna pihenő-lakó övezete kellő figyelmet kapjon és hatékony lépések történjenek a fiatalok visszacsábítására a városba. Fontosnak tartja a helyi problémák megoldásában a kompromisszum képességet.

 

Balog Lajos tanár a 4.sz választókerület jelöltje kiemelte, családja több generációra visszamenőleg iparos volt, nagyapja pedig elnöke is volt a Békési Ipartestületnek, elkötelezett békésiként úgy látja több téren is változtatásra van szükség a város működtetésében.

 

Dr Jeszenszky Attila gyógyszerész, négyszeres paralimpikon, a 5. sz. választókerület jelöltje elmondta, bár ő nem békési, de harminc éve szervesen kapcsolódik a városhoz a Levendula Patika tulajdonosaként, felesége is békési, mindig célja a fejlődés támogatása, egészségügyi területen szerzett tapasztalatára számíthatnak.

 

Csökmei Henrik Imre a 6. sz. választókerület jelöltje, az egyik város környéki sertéstelep vezetője saját korosztályát szeretné hatékonyan képviselni, hogy a legjobb opció számukra a Békésen maradás, a város legyen. Szenvedélyes horgászként a vízgazdálkodáson változtatna.

 

Pataki Attiláné gyógypedagógus a 7. sz. választókerület jelöltje lakóhelye egy problémáját vetette fel, mint az egyik megoldandó feladatot, sebességkorlátozás elérését a Fábián utcán, ahol több oktatási intézmény, óvoda, bölcsőde is található. Említette az utak állapotát, amely hatékony intézkedést igényel.

 

Rácz Attila, a 8.sz választókerület jelöltje a peremkerületek felzárkóztatására, az infrastruktúra, az utak, járdák állapotára, a hulladékszállításra hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy sajnálatosnak tartja, hogy 2024-ben még az aszfaltozás kampánytéma lehet Békésen.

 

A Békési Ipartestület jelöltbemutató lakossági fóruma kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!