Beérkeztek az árajánlatok az aszfaltozásra


A lakosságot leginkább érdeklő aszfaltozás előkészítésről és további nagypályázatok állásáról tájékoztatott a polgármester és a FIDESZ – KDNP frakció.

Ahogy Kálmán Tibor polgármester megfogalmazta, az aszfaltozási program maratoni futás hangulatú előkészítése a végre a végéhez közeledik és hamarosan szerződést köthetnek a kivitelező céggel. Az árajánlatok és a közbeszerzési jegyzőkönyv már az illetékes hivatal asztalán van.

 

A polgármester kiemelte, ahogy 2021-ben is, úgy most is biztosítják a lakosoknak azt lehetőséget, hogy a kapubejárójukat az aszfaltozással egy időben megcsináltathassák, összekötik őket a leendő kivitelezővel. Ezzel kapcsolatosan hamarosan felkeresik az érintett utcák lakóit.

 

Emellett a jövő héten elindítják kátyúzási programunkat is azokban az utcákban melyek, ugyan aszfaltosak, de javítást igényelnek.

A költségvetésben erre a célra 10 millió forintot különítettek el.

A többi pályázat állásáról elmondta, a Jantyik Mátyás Galéria energetikai korszerűsítése folyamatban van, a területet átadták a kivitelezőnek. Jelenleg minden nyílászárót egyenként egy restaurátori cég vizsgál át a műemléki épület miatt.

 

- Az Ipari csarnok építése esetében folyamatosan érkeznek a cégek az árajánlatai, hamarosan itt is a bírálati szakaszba lépnek.

 

- Teleky utcai óvoda tornaszobánál az ajánlatot adó cégek hiánypótlási szakaszban járnak, hamarosan itt is eredményt tudnak majd hirdetni.

 

- A Rendelőintézet belső felújítása esetén a közbeszerzési hatóság jóváhagyását követően elindul a közbeszerzési eljárás.

- A szociális város rehabilitáció projektükben a képzések elindultak.

 

- Az Élhető 1 , az Élhető 2 és a dánfoki projekt kész engedélyes tervei a Magyar Államkincstárnál várják a jóváhagyást, ezt követően tudják elindítani a közbeszerzési eljárásokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!