Nem készült még ennyire átfogó könyv a békési gimnázium történetéről


Könyvbemutatón ismerhette meg a nagyközönség Mucsi András középiskolai történelem-német szakos tanár, helytörténész „A békésiek gimnáziuma" című kiadványát.

A 477 oldalas könyv több éves kutatómunka eredménye és részletesen mutatja be a Szegedi Kis István Református Gimnázium korszakokon átívelő értékteremtő és hagyományozó munkáját.

 

A tudományos igénnyel összefoglalt történeti mű az intézmény mellett az ott működő jelentős, máig meghatározó hatású pedagógusok alakját is megidézi. Több szubjektív visszaemlékezésben nyerhetünk betekintést az egyes időszakok jellegzetes hangulatába.

 

A díszbemutatón fellépet az intézmény leánykara, köszöntőt mondott dr. Fekete Károly, a Tiszántúli református egyházkerület püspöke és Kálmán Tibor, városunk polgármestere. A legendás karnagy és énektanár, kórusalapító Sebestyénné Farkas Ilona gondolatait lánya a Kossuth díjas és Grammy díjas lemezen is közreműködő népdalénekes Sebestyén Márta ismertette.

 

A könyvről Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője beszélgetett Mucsi Andrással, Gellénné Körözsi Eszterrel és S. Turcsányi Ildikóval.

 

A könyv megvásárolható lesz a békési könyvtárban és a gimnáziumban is.

Tételek: 1 - 20 / 70 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!