Az öt napos szakmai út során a résztvevők megismerték a fogadó ország szakképzésében alkalmazott környezettudatos nevelést és szakmai tapasztalatot szereztek saját ágazatukban. Munkahelyi tanuláson keresztül megtapasztalták és kipróbálták, hogyan működik és alkalmazható a gasztroturizmus. A csoporttagok betekintést nyertek a külföldön alkalmazott fenntartható és környezettudatos megközelítésekbe és módszerekbe, megismerték Małopolska munkaerőpiaci helyzetét és értékelték a régió gazdasági helyzetét. A tanulmányút során többek között meglátogattak pékséget és cukrászüzemet, húsipari vállalatot, szőlészetet és borászatot, továbbá szakképző iskolákat. A csoport megfigyelte, hogy a lengyelországi pékségek, cukrászüzemek, cukrászdák hogyan kapcsolódnak be környezettudatos módon a helyi turizmusba, illetve, hogy milyen lehetőségeik vannak más szektorokkal való együttműködésekre. Láttak vállalatoknál alkalmazott környezetkímélő eljárásokat, valamint az áruk szállításának minél hatékonyabb és környezetkímélőbb megoldásokat. A klímaváltozás és a járványok következtében megváltozott idegenforgalmi, utazási és új táplálkozási szokások együttesen a fenntarthatóság felé irányítják az egész gazdaságot és ezt az utat követni kell Békés vármegyében is.
A vállalkozók a napokban értékelték az öt napos utat és elmondták, ki mit tapasztalt.
(X) Reklám