Szeretetpont találkozó a Cigánymissziónál


A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának keretein belül működő Szeretetpontok koordinátorai negyedévente gyűlnek össze Békésen, hogy megvitassák munkájuk során szerzett tapasztalataikat és felmerülő kérdéseiket. Az országban jelenleg 14 Szeretetpont működik, amelyek munkatársai folyamatosan segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

Surman László, hitéleti-missziós főigazgató elismerően szólt a koordinátorok áldozatos munkájáról: „Ahhoz, hogy a munkátok sikeres és sok embernek áldására legyen, fontos, hogy mindannyian úgy tekintsünk a feladatainkra, mint amelyet Istennek végzünk” – fogalmazott.

Durkó Albert misszióvezető köszönetet mondott a Szeretetpontok munkatársainak.

Ti vagytok a misszió kinyújtott kezei, akik az Úr nevében segítenek a rászorulókon. A mi szolgálatunk alapja Jézus Krisztus, azért szolgálunk, mert szeretjük Őt, mert megragadta a mi szívünket, mert szeretnénk olyanná válni, mint Ő. Ti mindennap odafordultok, segítitek és felemelitek az embertársaitokat, Krisztus jelenik meg rajtatok keresztül” – emelte ki Durkó Albert.

A békési központban megtartott találkozón a résztvevők megosztották egymással a munkájuk során tapasztalt nehézségeket és sikereket, valamint feltehették azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatják őket.

Kis István, a karitatív-szolgáltatási osztály vezetője kiemelte a program jelentőségét:      

Ezeknek a találkozóknak a tapasztalatcserén túl fontos célja az is, hogy tanuljunk egymástól. Mivel sok esetben több száz kilométer választja el az egyes koordinátorokat egymástól, ezért fontosnak tartjuk a rendszeres találkozók megszervezését. Ezúttal a működési költségekkel és a jogszabályi háttérrel kapcsolatos kérdések megvitatása került középpontba. A Szeretetpontok munkájára nagyon komoly igény mutatkozik, ezért az is elképzelhető, hogy a jövőben tovább tudjuk növelni a számukat. Ennek azonban feltétele, hogy elkötelezett, szívvel-lélekkel dolgozó munkatársakat találjunk.”

A programok tehát nemcsak a tapasztalatok megosztására, hanem a tanulásra és a közös problémamegoldásra is kiváló alkalmat nyújtanak, erősítve ezzel a Szeretetpontok hatékonyságát és a rászorulók támogatását szerte az országban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!