Ovis ballagás és búcsúztató a református templomban


Megjelent: 2024 Június 17. ( Hétfő ) 10:40
Módosítva: 2024 Június 17. ( Hétfő ) 17:05
Nagytiszteletű Molnár Máté református lelkipásztor és Dicső Melinda lelkipásztor búcsúzott a Csillagfürt Református Óvoda nagycsoportosaitól a vasárnap délelőtti istentiszteleten. A ballagó ovisok műsora előtt három gyermek keresztelőjére is sor került.

Kedves Ovisok!

 

Hálás szívvel köszönöm meg mindannyiunk nevében ezt az áldott, szívhez szóló szolgálatot. Az egész gyülekezet háláját fejezem most ki ezzel, hiszen most is bebizonyosodott, hogy jó helyen voltatok az Oviban. Mert amikor egy ovis csapat tud imádkozni, tud Istent dicsőítő énekeket szívből megszólaltatni, akkor mi magunk elértük célunkat.

 

Krisztust ismerő gyermekek lépik át Ovink küszöbét, és folytatják utukat egy pihenéssel és játékkal töltött nyarat követően az iskolában. A fenntartó gyülekezet nevében hadd köszönjem meg ezúton az óvoda minden dolgozójának áldozatos munkáját! Gyülekezetünk nevében hadd köszönjem meg, nektek, kedves szülők a bizalmat, irántunk és intézményünk iránt!

 

Benneteket pedig, elballagott Óvodásaink arra kérlek, hogy soha ne felejtsetek el imádkozni és énekelni. Isten vezessen benneteket és családotokat tovább utatokon! Az előttünk álló nyáron pedig aludjatok sokat, játszatok sokat – amikor lehet kint a szabadban! Hogy aztán újult erővel és kedvel kezdődhessenek el majd az iskolatáskás reggelek is! Fogadjátok így kedves gyermekek és kedves családjaik Isten gazdag áldását életetekre!

Kedves Ballagó Óvodások!

Habár az óvodában már megvolt a ballagásotok, elbúcsúztak tőletek a csoporttársaitok, óvó nénik, dajka nénik, a mai napon itt a templomban, gyülekezeti közösségben is Titeket ünneplünk! Nem ismeretlen számotokra ez a hely, hiszen jártatok már itt több alkalommal is, akkor, amikor a csoportotokkal eljöttetek megismerkedni ezzel a szép templommal, bejártátok minden zegzugát és közben meséltem nektek arról, hogy mi szokott történni itt, és, hogy ez az Isten háza, akkor, amikor szerepeltetek, énekeltetek, verset mondtatok, de sokan már családjukkal együtt is részt vettek itt istentiszteleten. Ennek a templomnak a harangját hallottátok minden délben, amikor az oviban leültetek ebédelni és ma, benneteket, nagycsoportos óvodásokat is hívogatott szüleitekkel a harangszó.

Nagyon hamar elrepültek az ovis évek, sok élménnyel gazdagodtatok, nagyobbak ügyesebbek és okosabbak lettetek minden nappal. Biztosan nagyon izgatottak vagyok, milyen lesz iskolásnak lenni, vajon lesznek-e ott új barátaitok? Ma értetek imádkozunk, iskolás éveitekre kérünk áldást, azaz azt kérjük Istentől, hogy vigyázzon rátok a suliban is, hogy ne féljetek, hanem erősek és bátrak legyetek ott is! Az iskolában sem lesztek egyedül, mert Jézus, akiről az óvodában is sokat hallottatok, a csendespercek alatt is imádkoztatok hozzá, veletek lesz és egy pillanatra sem fog Benneteket egyedül hagyni. 20 kis ballagó áll most itt, akik mögött ott áll családjuk! Kedves Ünneplő Szülők, Családtagok! Bizonyára el sem hiszitek, hogy a nemrég született gyermeketek már iskolába készül! Milyen hamar elrepült ez a néhány év! Az óvodába belépve naponta olvashattátok az Igét: Bizony az Úr ajándéka a gyermek!

Gyermeketek élete kincs, amelyre nagyon vigyáztok és igyekeztek számukra mindent megadni a boldog gyermekkorhoz. Az Istentől ajándékba kapott gyermekek életét viszont csak az Isten kezében tudjátok egyedül biztonságban. Ez az Isten fogja ezeknek a kis iskolásoknak továbbra is a kezét és belé tudtok ti is kapaszkodni, hiszen ez a változás, az iskolakezdés az egész családotok életét meg fogja változtatni! Hagyatkozzatok a szerető Istenre, imádkozzatok gyermekeitek életéért, iskolás éveiért, a család szeretetteljes légköréért, hogy Ő vezessen továbbra is benneteket az általa kijelölt úton! Isten áldjon Benneteket ballagó óvodások szerető családotokkal együtt!

   

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!