A legsikeresebb diákokat köszöntötték!


Június 18-án köszöntötte a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe jutott, Békéscsabai Szakképzési Centrumban tanuló diákokat és felkészítőiket. A Gyulai Szakképzési Centrum sikeres tanulóinak és pedagógusainak korábban, külön mondtunk köszönetet.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny három fordulóból állt, országosan több mint tízezer, Békés vármegyében 542 fiatal kezdte a versenyt. Közülük 16 jutott be az országos döntőbe, ahol négyen az első, hatan a második, ketten a harmadik, egy tanuló a negyedik, kettő az ötödik, egy pedig a hatodik helyen végzett április végén. Mint dr. Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette az ünnepségen, Békés vármegye különösen jól szerepelt, hiszen a döntőbe már csak 200 tanuló jutott be, ebből 16 Békés vármegyei. Ez köszönhető a vármegyei szakképzés színvonalának is.

Vlcskó Pál, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese elmondta, a Szakma Sztár Fesztivál segít fókuszba helyezni a szakképzést, amire nagy szükség van, hiszen a nyolcadikos gyerekek szülei még mindig úgy gondolkodnak, hogy a legelőnyösebb választás a gimnázium. Csak akkor fordulnak a technikumok vagy szakképző iskolák felé, ha gimnáziumba nem jutott be a gyerek. Pedig egy teljes szívvel és becsülettel végzett szakmából nemcsak meg lehet élni, hanem nagy sikereket is el lehet benne érni, ahogyan a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) is mutatja. Hozzátette: ha a középiskola elvégzése utána még nem szeretne elhelyezkedni a gyermek, a technikumokból is felvételizhet felsőoktatásba, hiszen az is ad érettségit, illetve a szakképző iskolát elvégzők is továbbtanulhatnak, ha érettségit szeretnének vagy éppen másik szakmát is választanának. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja idén is az volt, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. Hisszük, hogy ez sikerült is.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!