Nyolcadikosok ballagása a Szegedi Kis István Református Intézményben


Búcsúztak a 8.a osztály (osztályfőnök Vida János) és a 8.c osztály végzős diákjai (osztályfőnök Vér Ferencné) Az intézmény nevében Palatinus Pál, a Szegedi igazgatója az alábbiakkal búcsúzott a nyolcadikosoktól:

Kedves Ballagó Nyolcadikosok!

„Ballag már a vén diák” hangzik a jól ismert ballagási ének, természetesen a vén melléknév nem az életkorotokra vonatkozik, hanem arra, hogy kinőtétek az általános iskolát, megértetek a tovább lépésre. Hiszen, az elmúlt nyolc év alatt óvodásból kisiskolások, majd alsósokból felsősök, nagydiákok lettek. Hogy mi történt az elmúlt nyolc év alatt? Mi tanítottunk – neveltünk Titeket, Ti pedig minden reggel csillogó szemekkel, tudásvágytól szomjazva vettetek részt a 8 év alatt a több mint hétezer tanítási órákon. Most így magunk között bevallhatjuk, hogy olykor-olykor ezért került néhány homokszem a gépezetbe, de a végeredmény fontos, hogy most itt vagytok: és mindenki teljesítette kötelességét, eredményesen befejeztétek általános iskolai tanulmányitokat.

Kedves Ballagó Dákok! Hiszem azt, hogy a tanítási órák, a közös programok, a versenyek, a feladatok megerősítettek benneteket kitartásban, önbizalomban, bizonyíthattátok, hogy sok mindenre képesek vagytok. Hiszem azt is, hogy „Szegedis” „Refis” diákként tudjátok, hogy az Isteni szeretet a legnagyobb kincs, amit kaphat az ember. Ebből a szeretetből merítsetek majd erőt, ha szükségetek lesz rá a jövőben.

Kedves Szülők! Köszönöm diákjaink, gyermekeik nevében is, hogy mindig számíthattunk Önökre. Köszönöm iskolánkba vetett bizalmukat, a hűségüket, azt hogy egymást segítve, támogatva érkeztünk meg ehhez a várva várt csodás pillanathoz, hogy ballagnak, búcsúznak gyermekeik, diákjaink. Kívánom, hogy még sokáig legyen együtt egészségben, biztonságban, boldogságban szeretett családjuk!

Kedves Kollégáim! Köszönöm, hogy végig vezettétek ezeket a diákokat az általános iskola néha küzdelmes, de elmét, lelket formáló útján. Köszönöm értékteremtő, kitartó, áldozatos munkátokat.

Kedves Ballagók! Elhangzott a ballagási ének, vállatokon a ballagó tarisznya. Kívánom nektek, hogy egész életetek során legyen erőtök, kitartásotok a nehézségeket leküzdeni, alkalmazkodni a változásokhoz. Tudjatok megbocsájtani, szeretettel fordulni azokhoz, akik körül vesznek Benneteket. Higgyétek el: nem kell mindenkinek, sztárnak, celebnek lenni, elég, ha értékes emberekké váltok.

„Egy életcélt követni nemes gondolat,
S mi kell hozzá, csupán akarat.
Mely minden ifjú szívében él,
Küzdeni bátran egy új életért.” –Tóth Árpád-

„A nagy szavak nem érnek semmit,

Elszállnak, mint az őszi szél,

De a szeretet, ha tiszta szívből fakad,

Elkíséri az embert, amíg él.” –József Attila -

Köszönjük, hogy itt voltatok, hogy a diákjaink voltatok, hogy taníthattunk-nevelhettünk Titeket. Isten veletek!

 

Békés,2024. 06. 22.                                         Szeretettel: Palatinus Pál, igazgató

 

 

Tételek: 1 - 20 / 149 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!