Idén is lesz „találkozók hétvégéje” a BÉTAZEN programjában


Június 29-én, szombat 15:00 órától ismét a békési református templomban kerül megrendezésre a BÉTAZEN egyik leglátványosabb eseménye a Kórustalálkozó.

A találkozó szakmai vezetője, immár 19. alkalommal, a legendás hírű egykori Békés-Tarhosi Énekiskola volt diákja, későbbi Kodály tanítvány, Sebestyénné Farkas Ilona, a sokak által Mona néniként ismert és nagyra becsült karvezető. Kórusával, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal már a kezdetektől fogva aktív fellépői a rendezvénynek.

Rajtuk kívül még három kórus előadásában gyönyörködhetnek a szárnyaló énekhangok rajongói.

Szintén Budapestről érkezik a May Zoltán karnagy által dirigált Chemical Singers, Paksról jön és lép majd a dobogókra a Babenyecz László karnagy által vezényelt Paks Városi Vegyeskar, városunkat pedig – Kocsorné Krizbai Anna vezényletével – a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa képviseli.

Június 30-án (vasárnap) 17:00 órától a Békés Városi Kulturális Központban kerül megrendezésre a Békés-tarhosi Zenei Napok másik leglátványosabb programelemének mondható rendezvénye, a XI. Fúvószenekari Találkozó.

A házigazda, a Bagoly László karnagy által dirigált Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, ez alkalommal három vidékről érkező zenekarral és egy kísérőként érkező mazsorett csoporttal szórakoztatja majd a nagyérdemű közönséget.

Békéscsabáról érkezik a Domokos Balázs karnagy által dirigált Körösparti Junior Fúvószenekar, továbbá Csorvást képviselve érkezik a Debreceni István karnagy által vezényelt Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja, valamint idén is örömmel elfogadta a házigazda meghívását a találkozó mondhatni rendszeresen visszatérő zenekara, a Vágó János karnagy irányításával játszó Hódmezővásárhelyi Koncertfúvós Zenekar.

Mindkét programra a belépés díjtalan!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!