JóPálya táborok - Összefoglaló


Összesen 47 gyermeknek segített a két tábora alatt a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, hogy eldönthessék a felső tagozatosok, merre tanuljanak tovább.

A két tábor programja szinte teljes egészében különbözött, hiszen az iparkamara minden évben az adott turnusba jelentkező gyerekek érdeklődési körét veszi figyelembe.

 

Nyári szünetben iskolába járni? Méghozzá örömmel? A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara táborában még ez sem volt lehetetlen, sőt. A kamarának az a célja, hogy kicsit másképpen, alaposabban, mélyebben mutassa be a Békés vármegyei középiskolákat, sőt, ne csak beszéljünk róla, hanem a gyerekek próbálják is ki a szakmákat. Mindebben a Kulturális és Innovációs Minisztérium segít. Az ötödik-hatodik-hetedikes fiatalok kisebbik része tudja biztosan, hol szeretne továbbtanulni, többen vannak azok, akik bizonytalanok. A kamara célja, hogy új, nem túl közismert lehetőségeket villantson fel, megerősítse vagy éppen megcáfolja a hiteket és tévhiteket, amelyek egy-egy szakmát öveznek. Az iparkamara első táborában húsz, a másodikban 17 fiatalnak segített a döntésben. A táborokban egyebek mellett a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi, azaz Közgé iskolájában, a Vásárhelyi Pál, Zwack, a Szent-Györgyi Albert, a Kós Károly, a Kemény Gábor technikumban, jártak a légi- és gépipari képzőközpontban, szerkesztőségben, bölcsődében, a Linamar Hungary Zrt-nél, az Alföldvíz Zrt szennyvíztisztó telepén, a békéscsabai kórház oktatólaborjában. Ezek az alkalmak sokkal többet adtak, mint a nyílt napok, hiszen itt csak a táborozó gyerekek vesznek részt, akik mindenhez hozzáfértek, kipróbálhattak, bátran kérdezhettek.

A táborokról készült képeket és videókat az iparkamara továbbtanulás előtt álló fiataloknak és szüleiknek szóló JóPálya – és a Tiéd Facebook oldalon, Instagrammon és a JóPályabekes tiktok oldalon lehet megtekinteni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!