Ismét Békésen terepgyakorlatoztak az ELTE diákjai


Tavaly szociológusok, idén földrajz szakosok (geográfusok) jöttek Békésre, hogy teljesítsék a kötelező terepgyakorlatukat. A város történetével, vízrajzi és terepviszonyaival ismerkedtek, majd interjúkat készítenek a város különböző pontjain.

A nyolc földrajz szakos diákot Vigvári András, az ELTE munkatársa, szociológus kísérte el Békésre, ahol ő már tavaly is dolgozott egy kutatás kapcsán.

A másodéves egyetemisták keddig tartózkodnak Békésen, ahol a várossal, identitással, helyi viszonyokkal kapcsolatban készítenek interjúkat három kertvárosi és egy lakótelepi területen. A terepgyakorlat a képzés kötelező eleme.

A diákok a Hajnal utcában, a Szüleim Háza apartmanházban voltak elszállásolva, és szabadidejükben felfedezték az uszodát, Dánfokot és az éttermeket is.

Péntek este Mucsi András helytörténésszel kerékpártúrán vettek részt, amelynek keretében Hatház, Ibrány, Bánhida és Malomvég történetével, érdekességeivel, vízföldrajzi képződményeivel (patak- és folyómedrek, holtágak, kunhalmok, régi temetők) ismerkedtek meg. Kedden a Polgármesteri Hivatalban ismerkednek meg a város jelenével, a településfejlesztés kérdéseivel.

A következő napokban Malomvégen, Hatházon, Malomasszonykertben és a belváros néhány tömbházában családokat kerestek fel, és velük interjúkat készítettek, amelyet később együtt értékelnek ki. Az ilyen szakmai kapcsolatok nagyon fontosak a városnak, hozzájárulnak többek között a turizmus fejlesztéséhez is. A diákokat kísérő tanár jelezte, hogy később is el szeretnének jönni nyári gyakorlatokra az általuk megkedvelt békés és kedves kisvárosba. 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


ELTE gyakorlat